NEZADOVOLJSTVO NA HRT-U

SINDIKAT HRT-A BIJESAN 'Radman je prekršio svoje obećanje: Radili su pravilnik bez dogovora s nama!'

ZAGREB - Povodom sastanka vezanog uz prijedlog novog Pravilnika o unutarnjem ustroju HRT-a zakazanog od strane Gorana Radmana, ravnatelja HRT-a za utorak (5. veljače) 2013. i najavljenog Skupa radnika HRT-a na temu predstavljanja promjena koje se planiraju provesti u narednom razdoblju na HRT-u oglasila se Koordinacija sindikata HRT-a u funkciji Radničkog vijeća.

Koordinacija smatra da „predstavljanje promjena“ označava postojanje gotovih dokumenata, između ostalog i Pravilnika o unutarnjem ustroju HRT-a, koji su očito izrađeni bez sudjelovanja socijalnih partnera, unatoč obećanju glavnog ravnatelja i dobroj praksi koja je na HRT-u postojala.

- Održavanjem tog predstavljanja nije poštovana savjetodavna uloga RV-a (Koordinacije), te smatramo da je sastanak Koordinacije s glavnim ravnateljem HRT-a besmislen. Jednako tako, Koordinacija smatra da ovakvi potezi predstavljaju loš početak dijaloga između socijalnih partnera, te ovim putem upozoravamo djelatnike HRT-a na tu činjenicu i pozivamo ravnateljstvo na socijalni dijalog - stoji u priopćenju HRT-ove Koordinacije sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:21