SKANDAL U BJELOVARU

Selma Hančić: Muž mi je umirao, a u bolnici su nam rekli da najprije donesemo uputnicu!

Stevo Hančić umro je od infarkta ispred bjelovarske bolnice nakon što ga je tamo morala dovesti susjeda

BJELOVAR, ROVIŠĆE - Da je Hitna došla po mog supruga, vjerujem da bi ostao živ - rekla nam je uplakana i očajna Selma Hančić (35) iz Tuka kod Rovišća.

Težak infarkt

Proziva Hitnu medicinsku pomoć u Bjelovaru, ali i liječnike i medicinsko osoblje internog odjela Opće bolnice i zdravstvene ambulante u Rovišću, koji se, kako tvrdi, toga dana nisu dovoljno angažirali da spase njezina supruga Stevu (46). Muž joj je preminuo od infarkta 30. svibnja u 11.20 sati na pločniku ispred internističkog odjela bjelovarske Opće bolnice, pokraj auta kojim ga je iz Tuka žurno dovezla susjeda Anđa.

- Suprugu je strašno pozlilo malo poslije 10 sati. Uhvatio se za srce i nije mogao govoriti pa sam odmah nazvala Hitnu. Gospođa koja se javila rekla mi je da je njihovo jedino vozilo na terenu te da supruga odvezemo u ambulantu u Rovišće. Ostala sam kod kuće s dvoje male djece, a u ambulantu ga je odvezla susjeda Anđa.

Bilo je prekasno

- Djelatnike ambulante nitko nije obavijestio o suprugovu stanju i dolasku. Netko od liječnika pregledao je Stevu i rekao susjedi da ga odmah vozi u bolnicu.Ispred internističkog odjela, međutim, nitko ih nije dočekao. Susjeda je otrčala gore i rekla da Stevo umire u autu, a ondje su je zatražili da im da medicinski karton i uputnicu pa će ga tada primiti. Susjeda je pobjesnila i počela se derati i tek tada se dežurno osoblje spustilo do auta.

No, bilo je prekasno i Stevo je umro u 11.20 sati. Da je Hitna došla, vjerujem da bi moj suprug danas bio živ - zaključila je ogorčena Selma Hančić.

‘Hitna je bila na drugoj intervenciji’

Branimir Ljubić, ravnatelj bjelovarskog Doma zdravlja, izrazio je osobno žaljenje Selmi Hančić.

- Prema normativu, na 60.000 stanovnika propisano je jedno vozilo. Tog je dana to vozilo bilo usmjereno na drugu intervenciju. Uskoro će doći do novog ustroja u kojem ćemo u Bjelovaru imati dvoja spremna vozila - rekao je ravnatelj Ljubić.

- U konkretnom slučaju dolazak pacijenta nije najavljen, a liječnici su izašli na pozive susjede koja ga je dovezla, rekao je dr. Klobučić iz bjelovarske bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:29