Raskol u SDP-u

Šef zagrebačkog ogranka stranke od Klisovića zatražio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine

Gotovac je ostavke zatražio i od svih SDP-ovih predsjednika Odbora u Gradskoj skupštini

Viktor Gotovac i Joško Klisović

 Damir Krajac/Cropix

Viktor Gotovac, predsjednik zagrebačkog SDP-a, nakon što je ta organizacija u petak raskinula koalicijski sporazum sa strankom Možemo!, zatražio je od Joška Klisovića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Gradske skupštine, doznaje Jutarnji list.

Ostavke je zatražio i od svih SDP-ovih predsjednika Odbora u Gradskoj skupštini – Renata Peteka, Dine Vasić i Davorke Moslavac Forjan. SDP-u je, prema tom koalicijskom sporazumu, pripalo mjesto predsjednika Skupštine i tri mjesta predsjednika odbora. Petek je predsjednik Odbora za komunalno gospodarstvo, Dina Vasić Odbora za financije, a Davorka Moslavac Forjan predsjednica je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Prema informacijama koje smo dobili iz zagrebačkog SDP-a, Petek i Dina Vasić već su pripremili svoje ostavke, a čeka se potez Joška Klisovića koji je u subotu uoči SDP-ove konvencije rekao da naravno ostaje predsjednik Skupštine, iako je koalicijski sporazum raskinut.

Zvali smo Klisovića da ga pitamo hoće li podnijeti ostavku, ali nije nam se javio. Kada se javi, objavit ćemo njegov odgovor.

Nedugo nakon što je Jutarnji objavio ovu vijest oglasili su se iz zagrebačkog SDP-a i potvrdili da je "od zastupnica i zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba zatraženo da podnesu ostavke na funkcije koje su bile dogovorene Sporazumom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:08