POTRES U HOLDINGU

Šef zagrebačke gradske plinare iznenada podnio ostavku: ‘Hvala i želim vam sve najbolje u životu!‘

Zagrebački holding nije poštovao proceduru vezano za kredit od 240 milijuna eura, što bi tri gradske tvrtke moglo gurnuti u izrazito nepovoljnu financijsku situaciju.

Na fotografiji: Zagrebacki Holding.
 

 Srdjan Vrancic/Cropix

Miroslav Živko, direktor Gradske plinare Zagreb, podnio je ostavku te se zahvalio zaposlenicima te gradske tvrtke. Živko je obavijestio zaposlene i članove Nadzornog odbora putem maila. U mailu nisu navedeni specifični razlozi ostavke.

"Drage kolegice i kolege, želim vas obavijestiti da sam s današnjim danom podnio ostavku na mjesto direktora Društva. Zahvaljujem svima na suradnji i od srca Vam želim sve najbolje u životu. Pozdrav", stajalo je u e-mailu poslanom djelatnicima Gradske plinare.

Podsjećamo, nakon što je zagrebačka Gradska skupština odobrila krajem prošloga tjedna Zagrebačkom holdingu podizanje kredita od 240 milijuna eura, otvorio se cijeli niz problema. Na tom je zaduženju kojim rukovodi Tomislav Tomašević, kako bi sanirao dugove i gubitke Holdingovih poduzeća, puklo partnerstvo SDP-a i Možemo, raskolio se gradski SDP na one lojalne Tomaševiću i one koji ga kritiziraju, a izbačen je iz stranke zagrebački predsjednik SDP-a Viktor Gotovac.

Na sudbonosnom glasovanju za golemi kredit Gotovac nije ni došao, a od pet članova gradskog Kluba SDP-a "za" je glasalo njih dvoje, Joško Klisović i Davorka Moslavac Forjan, spašavajući time Tomaševićevo zaduženje i skupštinsku većinu.

Vlatko Kottnig, član Nadzornog odbora i predstavnik sindikata Gradske plinare Zagreb, ustao je protiv Tomaševića. Potvrdio je da Holding, u vrijeme dok su o kreditu raspravljali na skupštini, nije imao dozvolu i suglasnost za sudužništvo u kreditu te tvrtke. Prema njegovim tvrdnjama, postupanje Holdinga prijavio je institucijama.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:30