DONEDAVNi PREDSJEDNIK UDRUGE SUDSKIH VJEŠTAKA POD ISTRAGOM

Šef vještaka prodavao lažne isprave i značke

Nezakonito posjedovanje službene identifikacijske isprave kazneno je djelo

OSIJEK - Više osoba u Osijeku, koje nemaju nikakve veze s poslovima sudskih vještaka, posjeduju metalne značke, iskaznice i naljepnice za automobile, kakve inače imaju stalni sudski vještaci i služe im za identifikaciju.

Dvojica od njih rekli su Jutarnjem listu da im je te značke, iskaznice i naljepnice prodao Alojz Seleši, donedavni predsjednik Hrvatskog društva sudskih vještaka (HDSV), udruge koja ima više od 1600 članova.

Parking bez kazne

- Znam da su se značke prodavale po cijeni od 300 do 500 kuna. I ja imam jednu takvu.

Kupovali smo ih jer nam je rečeno da zahvaljujući naljepnicama na vjetrobranu automobila možemo parkirati bez plaćanja te da, zaustavi li nas policija zbog prekršaja, možemo proći bez kazne pokažemo li metalnu značku sudskog vještaka - rekla je osoba koja je Jutarnjem pokazala svoju značku i iskaznicu te dopustila fotografiranje, pod uvjetom da prekrijemo broj značke i podatke na iskaznici.

Bjanko iskaznice

Alojz Seleši, donedavni predsjednik HDSV-a, nije želio odgovoriti na pitanje kako su značke, iskaznice i naljepnice, ali i prazne iskaznice s njegovim potpisom, došle u ruke osoba koje nemaju nikakve veze s poslovima sudskih vještaka. - O tome ne želim govoriti - rekao je.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:47