NEZADOVOLJNI RADOM

ŠEF SOA-e BIO NA SASTANKU S TIMOM OREŠKOVIĆEM Dragana Lozančića premijer i predsjednica već u petak smjenjuju s funkcije?

Na sastanak s premijerom Timom Oreškovićem došao je u društvu Igora Batkovića
Zagreb, 070914.Lucko.Vojarna ATJ Lucko.Obiljezavanje 24. godisnjice osnivanja Antiteroristicke jedinice Lucko.Nakon svecanosti odrzana je mala prezentacija jedinice.Na fotografiji: Dragan Lozancic direktor SOE.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek /CROPIX / CROPIX

Dva dana nakon sastanka predsjednice i premijera, na kojem se razgovaralo i o njegovoj mogućoj smjeni, Dragan Lozančić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije, u četvrtak je došao na razgovor u zgradu Vlade.

Iz Vlade nije bilo službenog priopćenja o sastanku, ali prema neslužbenim informacijama, Lozančić je bio na sastanku s premijerom Tihomirom Oreškovićem. Odmah nakon njegova dolaska pojavile su se informacije da je Lozančić pozvan u Vladu kako bi ga premijer obavijestio o njegovoj smjeni koju traži predsjednica Republike. No, naši izvori tvrde kako su okolnosti nešto drugačije.

Naime, Lozančić je na sastanak s premijerom došao u društvu Igora Batkovića, načelnika Odjela za organizirani kriminal u SOA-i. Prema našim informacijama, Lozančić i Batković došli su premijera izvijestiti o svim aspektima slučaja predsjednica Republike - Mamić.

Kao što je poznato, predsjednica Grabar Kitarović traži smjenu ravnatelja SOA-e jer je nije izvijestio da je Zdravko Mamić pod tajnim mjerama prisluškivanja i praćenja, a ona je s njim kontaktirala. Tako su djelatnici SOA-e prisluškivali i predsjednicu Republike. Nju je, pak, dodatno razljutilo to što je Lozančić, navodno, o tome izvještavao bivšeg premijera Zorana Milanovića. Predsjednicu je o svemu obavijestio državni odvjetnik Dinko Cvitan nakon što mu je SOA predala dokumentaciju o Zdravku Mamiću. Predsjednica i premijer u utorak su održali sastanak na kojem su razgovarali o ravnatelju SOA-e, a Orešković je jučer odlučio saslušati što ravnatelj želi reći o svemu.

HRT je u četvrtak u Dnevniku izvijestio, pozivajući se na neimenovane izvore, da će Lozančić u petak biti smijenjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 19:54