mjere urodile plodom

Šef istarskog stožera: ‘Brojke su počele rasti pa smo reagirali. Sad treći val ni ne primjećujemo‘

Kozlevac kaže da su njihovi epidemiolozi pomno pratili situaciju i ocijenili su kako bi bilo dobro da škole idu online
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/Cropix

Šef stožera Istarske županije Dino Kozlevac gostovao je u RTL-u Danas gdje govorio je o stanju s epidemijom koronavirusa u Istri koja je po brojkama, u ovom trenutku, najbolje u Hrvatskoj.

"Mi o trećem valu nismo razmišljali niti ga primjećujemo.Činjenica je da su brojke počele rasti i s time nismo bili zadovoljni. Morali smo proaktivno donijeti odluke kao što smo donosili i dosad", kazao je i dodao da su njihovi epidemiolozi pomno pratili situaciju i ocijenili su kako bi bilo dobro da škole idu online, osim nižih razreda i maturanata.

Kozlevac je kazao kako ima najava da će turisti doći u Istru. "Sustav je prošle godine pokazao kako funkcionira i s turistima. Očekujem da ćemo ove godine funkcionirati još i bolje", kazao je i dodao da koordiniraju aktivnosti s drugima. "Napravit ćemo sve da turizma i bude jer nam je prijeko potreban radi gospodarstva", rekao je Kozlevac.

Naglasio je da će nas Europa procjenjivati na regionalnoj razini. "Najbolje se procjenjuje situacija na lokalnom nivou", kazao je i dodao da sustav civilne zaštite funkcionira na svim razinama.

"I ove mjere koje se donose ovih dana su plod, ne samo u Istri nego i drugdje, na temelju procjena na terenu, odnosno u županijama", kazao je Kozlevac za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:08