KOPRIVNIČKI 'WATERGATE'

Šef informatike u Podravci dobio otkaz jer je Šestaku omogućen upad u kompjuterski sustav tvrtke

Podravka istražuje kako se Šestak domogao ispisa mobitelskih poziva čelnika tvrtke nakon što je dobio otkaz i izašao iz Remetinca.
 Nikola Wolf / Cropix / Podravski list

KOPRIVNICA - Direktor sektora informatike Dario Galinec prva je žrtva Podravkine ‘afere Watergate’ koja je izbila nakon što je Polančecov odvjetnik Anto Nobilo u javnost pustio ispis 60-ak telefonskih poziva šefa Uprave koprivničke tvrtke Miroslava Vitkovića.

Tog se popisa domogao Zdravko Šestak, i to nakon što je pritvoren i smijenjen kao optuženik u velikoj aferi Spice. Kako je Šestak nakon izlaska iz Remetinca upao u dobro zaštićen Podravkin kompjuterski sustav - zasad nije poznato.

Galinec, pak, kako ovih dana kruži priča po kompaniji, nije izravno odgovoran za curenje povjerljivih podataka, ali morao je otići zbog zapovjedne odgovornosti. Na njegovo mjesto došao je dosadašnji šef logistike Velimir Vrhovski, čovjek od iznimna povjerenja Miroslava Vitkovića, a njega će u logistici naslijediti Galinec.

Šestak se domogao ispisa mobitelskih poziva i drugih članova Podravkine uprave, a i odvjetnik Nobilo upozorio je kako je popis od 60-ak Vitkovićevih poziva samo manji dio onoga čime raspolažu.

Podravka je, inače, prva kompanija u Hrvatskoj koja je u sve poslovne procese posve implementirala čuveni njemački informatički sustav SAP. Danas je u tvrtki svaki dokument doslovce kompjuteriziran i u digitalnom obliku što olakšava poslovanje, ali i praćenje svih poslovnih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 00:44