JOŠKO KLISOVIĆ

Šef Gradske skupštine tvrdi: ‘U godinu dana sam bio na 13 putovanja i potrošio 32.434,88 kn‘

U delegacijama s predsjednikom Gradske skupštine uvijek putuje troje do šestero zastupnika i pročelnika

Joško Klisović

 Ilustracija: Vesna Veselić

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, Joško Klisović, u proteklih je godinu dana bio na 13 službenih putovanja u inozemstvu i tom je prilikom posjetio, među ostalima, Pariz, Trst, Sofiju i Mainz, a ukupni troškovi njegovih putovanja stajali su, kako stoji u odgovoru iz Skupštine, 32.434,88 kuna.

Jutarnji je list, naime, primio mail u kojem se Klisovića proziva zbog brojnosti putovanja u inozemstvo na koja često vodi i svoju suradnicu iz Skupštine, stoga smo ga zamolili da nam dostavi popis svih putovanja na kojima je bio, koliko je to stajalo i koja je bila njihova svrha. Dobili smo popis od 13 putovanja na kojima je bio od 17. lipnja do 29. srpnja, a koja su počela posjetom Frankfurtu, Mainzu i Wiesbadenu u Njemačkoj u studenome 2021. godine.

"Svrha puta bilo je studijsko putovanje radi programa razmjene stručnjaka u organizaciji Regionalnog ureda Zaklade Friedrich Ebert. Putovali su Klisović, gradski zastupnici Branko Ančić, Marijana Sumpor, Ivan Račan i Zorislav Antun Petrović te pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Mirjana Lichtner Kristić. Troškovi za Klisovića iznosili su nula kuna", stoji u odgovoru iz Skupštine.

Nadalje, Klisović je u prosincu posjetio Sofiju. "Svrha je bio posjet delegacije Grada s ciljem razvoja prijateljskih odnosa i suradnje između gradova. Putovali su Klisović, zastupnici Gordan Bosanac i Marijana Sumpor te pročelnica Mirjana Lichtner Kristić. Trošak je iznosio je 1521,59 kuna", navode.

Potom je u veljači ove godine delegacija otišla u Mainz u Njemačku.

"Svrha je bio posjet na poziv predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika Michaela Eblinga s ciljem nastavka razgovora u duhu europske ideje i jačanja, predstavljanje projekata za obnovu i sufinanciranje objekata od povijesnog i kulturnog značaja (projekt obnove Kina Europa jer se on ne može prijaviti za financiranje iz Fonda solidarnosti EU). Putovali su Klisović i pročelnica Mirjana Lichtner Kristić. Klisovićevi troškovi bili su 6243,19 kuna", navode.

Sljedeće odredište mjesec dana poslije, u ožujku ove godine, bila je Italija. "Svrha je bilo otvorenje izložbe Muzeja za umjetnost i obrt "Život za balet". Putovali su Klisović, pročelnica Mirjana Lichtner Kristić i vozač. Trošak putovanja za Klisovića je bio 795 kuna", stoji u odgovoru.

Nova destinacija opet u ožujku ove godine bio je Pariz. Navode da je svrha bilo "sudjelovanje na radnom sastanku o mogućnostima financiranja gradskih projekata, kao i onih Zagrebačkog holdinga".

"Putovali su Klisović, pročelnica Mirjana Lichtner Kristić i član Uprave Zagrebačkog holdinga Dubravko Karačić. Troškovi za Klisovića bili su 6244,40 kuna", navode.

Isti mjesec odlaze i u posjet Brnu u Češkoj. "Svrha je bio susret s predstavnicima Grada i Holdinga te razgovori o suradnji. Putovali su Klisović, zastupnice Marijana Sumpor i Davorka Moslavac Forjan, Boris Sesar, član uprave Holdinga, Vesna Šimić pomoćnica pročelnika, ravnatelj Komedije Miljenko Puljić i službeni vozač. Trošak za Klisovića bio je 2577,03 kune", piše u odgovoru.

U travnju je Klisović posjetio Sarajevo i to je stajalo 326,20 kuna, a u svibnju Lisabon. Svrha je bilo "sudjelovanje na konferenciji te sastanak s predsjednicom Gradske skupštine Rosario Farmhouse Simŏes Alberto i gradonačelnikom Lisabona Carlosom Moedasom".

"Putovali su Klisović, pročelnica Mirjana Lichtner Kristić i pomoćnica pročelnika Vesna Šimić. Troškovi puta za Klisovića su bili 10.516,93 kune", navode.

Deveto putovanje bilo je u svibnju kad je Klisović otišao u posjet Beču, a s njim su išli zastupnici Mauro Sirotnjak, Branko Ančić i Gordan Bosanac, pročelnica Mirjana Lichtner Kristić i službeni vozač. "Troškovi putovanja predsjednika Skupštine iznosili su 4210,54 kuna", navode.

U lipnju Klisović posjećuje Bruxelles, a u srpnju još jednom odlazi u Belgiju. Troškovi za ta dva puta iznosili su, navode, nula kuna. Svrha puta bilo je sudjelovanje na 150. zasjedanju Europskog odbora regija, a drugi put sudjelovanje u radu Radne skupine za proširenje - Sjeverna Makedonija. Još je dva puta u srpnju bio u Bruxellesu i trošak je, tvrde, iznosio nula kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:41