NA ZAHTJEV ŠEFA HDZ-a

SDP S MOSTOM U PONEDJELJAK, HDZ VEĆ DANAS Na misterioznoj lokaciji u Dalmaciji 'jedan na jedan' se sastaju Karamarko i Petrov?

 EPH

HDZ je u petak poručio kako mora obaviti konzultacije s koalicijskim partnerima prije nego što odgovori na poziv koji je Most uputio čelnicima HDZ-a i SDP-a na zajednički sastanak u ponedjeljak.

Most nezavisnih lista, nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Hrvatskoga sabora, pozvao je čelnike koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije na zajednički sastanak u ponedjeljak u podne. Poručio je i kako će - ako se odazove samo jedna strana - samo s njoj nastaviti razgovore o sastavljanju reformske Vlade.

"HDZ mora o tome obaviti konzultacije sa svojim koalicijskim partnerima iz Domoljubne koalicije", poručili su kratko za Hinu iz HDZ-a.

Međutim, i prije nego je HDZ izvijestio javnost o bilo kakvim obavljenim konzultacijama, Most je na svojoj Facebook stranici objavio pomalo zagonetan status.

'Predstavnici Domoljubne koalicije naći će se s predstavnicima MOST nezavisnih lista na zajedničkom sastanku zbog dodatnih usuglašavanja u Dalmaciji, sutra popodne', stoji u obavijesti. Dnevnik.hr piše da im je neslužbeno potvrđeno kako će se sastati Tomislav Karamarko i Božo Petrov 'jedan na jedan' te da je susret organiziran na Karamarkov zahtjev.





Predstavnici Domoljubna koalicija naći će se s predstavnicima MOST nezavisnih lista na zajedničkom sastanku zbog dodatnih usuglašavanja u Dalmaciji, sutra popodne.

Posted by MOST nezavisnih lista on Thursday, December 3, 2015




Kasnije je Most na svojem profilu na Twitteru objavio dio ranijeg priopćenja u kojem su napisali da su mogući i raniji sastanci s dvjema velikim koalicima od onoga u ponedjelja. 'Most nezavisnih lista stoji na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve u cilju pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju', navodi se u tom dijelu priopćenja.

Iz SDP-a su u četvrtak navečer kratko priopćili da na sastanak u ponedjeljak definitivno dolaze.

'Socijaldemokratska partija Hrvatske odazvat će se sa svim partnerima koalicije Hrvatska raste pozivu na razgovor kojega je Most nezavisnih lista predložio za ponedjeljak, 7.prosinca 2015. Svi partneri koalicije Hrvatska raste doći će na predloženi zajednički sastanak Hrvatske raste s Mostom nezavisnih lista i Domoljubnom koalicijom', navodi se u SDP-ovom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:27