MRŽNJA NA FEJSU

SDP-ovka iz Trogira: Albanci su opasni dileri i šverceri

Albanska zajednica u Trogiru šokirana je napisima mlade SDP-ovke

TROGIR - “Europska Unija - to su nacisti novog doba, Dalmatinci i Hrvati nisu isti narod, a ako ćemo o Albancima, ima ih u Trogiru, imaju zlatarne, pekare, slastičarnice. Varaju, lažu, švercaju, dilaju, pucaju, obračunavaju se na svoj način”, napisala je na Facebooku mlada SDP-ovka Helena Novak (25), zaposlena kao vježbenica u Gradu Trogiru, a uz to i tajnica izbornog stožera 9. izborne jedinice.

- Točno je da sam to napisala, ali izvučeno je iz konteksta - potvrdila nam je Helena Novak sva u čudu što je njezino, kako kaže, privatno mišljenje koje nema veze sa SDP-om i koje je pisano za njezine prijatelje na Facebooku, interesantno medijima.

- Je li problem imati vlastito mišljenje? - pitala je Novak, inače studentica prava.

Napisala u afektu

Novak je potvrdila da je napisala kako Albanci koji žive u Trogiru švercaju, dilaju, pucaju , ali, kaže, to je napisala u afektu, kao reakciju na provokaciju čovjeka koji je napisao da su svi Albanci pošteni, bolji od “naših” ljudi.

‘Mafijaška država’

- Ni u peti mi nije bila namjera da povrijedim bilo koga. Uostalom, ja imam prijatelje Albance - kaže Novak koja se mailom ispričala Vllazimu Hoxhi, predsjedniku županijske Zajednice Albanaca. Sve je počelo njezinim iznošenjem mišljenja o priznanju samostalnosti Kosova, za koje smatra “da će se EU razbit o glavu jer su dozvolili Albancima da imaju još jednu mafijašku državu”.

- Nisam se trebala time baviti. Sada mi je užasno žao zbog svega - kaže Novak.

Hoxha je iznenađen i od gradonačelnika očekuje da nešto poduzme.

- Kako netko može imati takvo mišljenje o drugom narodu? To nije ljudski. Ako gospođica Novak ima konkretnih saznanja o nekome, neka to prijavi policiji - rekao je Hoxha.

SDP joj prijeti isključenjem

- Ne bih želio komentirati osobne paranoje Helene Novak. S njezinim se stavovima ne slažem, a ni SDP ih ne odobrava. To nema veze sa životom - rekao nam je gradonačelnik Damir Rilje koji se ispričao Albancima. Hoće li Novak snositi posljedice zbog šovinističkih stavova, Rilje ne zna. - Slučaj sam prijavio Županijskoj organizaciji koja odlučuje o mogućem isključenju Helene Novak iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:09