JOŠ JEDAN PREBJEG

SDP-OV NAČELNIK SLAVONSKE OPĆINE PREŠAO U HNS 'Oni imaju svoj smjer i cilj... U SDP-u nema smjera, cilja, svjetonazora... Nema ničega'

 Nikola Patković

SDP je u Slavoniji ostao bez jednog općinskog načelnika. Željko Matanović, načelnik Općine Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji napustio je SDP i pristupio HNS-u.

Podsjetimo, Matanović je već neko vrijeme javno iskazivao nezadovoljstvo odnosima unutar SDP-a kao i radom stranke, pa se tako našao i u društvo 90 stranačkih članova koji su ljetos potpisali pismo protiv aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića tražeći od njega da raspiše nove unutarstranačke izbore.

Osim toga, Matanović je u svibnju zajedno s Josipom Krnićem, načelnikom Babine Grede, i Mariem Milinkovićem, načelnikom Starih Mikanovaca, iskazao javno nezadovoljstvo činjenicom da se Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara koji u međuvremenu odslužio zatvorsku kaznu za podmićivanje HDZ-ovke Marije Budimir, odlučio kandidirati za novog predsjednika SDP-a Vukovarsko-srijemske županije.

Poznato je kako je prošla inicijativa 90 SDP-ovaca, a nezadovoljstvo trojice načelnika nije previše pogodilo ni Sabu, kao ni one koji su ga nedavno na izbornoj skupštini vukovarsko-srijemskog SDP-a izabrali za svoga predsjednika. Matanović je tako ostvario ono što se dalo naslutiti iz njegovih riječi prije nekoliko mjeseci kada se usprotivio Sabinom povratku u stranku.

- Iz SDP-a sam izašao prije nekih mjesec dana, a s obzirom da sam u politici i da s HNS-om odlično surađujem bilo je logično pridružiti se njihovom timu, jer idemo istim putem i to će biti pozitivno za Tordince – rekao je Matanović i dodao.

- HNS ima svoj smjer i cilj, kojeg u SDP-u više ne vidim. Tamo nema smjera, cilja, svjetonazora... Nema ništa. Sve je bezlično – istaknuo je Matanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 23:11