PEĐA GRBIN

‘SDP je u teškom stanju. Ako se ne promijeni, rezultat na sljedećim izborima bit još gori‘

Grbin je rekao kako se kandidirao za predsjednika SDP-a jer ima snagu, energiju i znanje koja je u ovom trenutku SDP-u potrebna
Peđa Grbin
 
 Davor Pongracic/Cropix

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin izjavio je u četvrtak kako je SDP u teškom stanju te nema vremena za čekanje, a naglasio je kako on ima snagu, energiju i znanje koja je toj stranci potrebna u ovome trenutku.

"SDP nema vremena za čekanje, zato što se nalazi u teškom stanju. Ako želimo popraviti sebe, ako želimo učiniti SDP modernom strankom koju nakon toga možemo predstaviti građanima i od njih tražiti povjerenje, mi moramo naprosto krenuti raditi odmah i oko toga nema dvojbe", rekao je Grbin gostujući na N1 televiziji.

Grbin je rekao kako se kandidirao za predsjednika SDP-a jer ima snagu, energiju i znanje koja je u ovom trenutku SDP-u potrebna.

Ako se SDP ne promijeni, slijedeći izborni rezultat može biti samo gori

O nezadovoljstvu unutar stranke zbog toga što su neki najavili kandidature prije završetka sastanaka stranačkih tijela te održavanja tajnih sastanaka, Grbin je rekao da tajnih sastanaka nema.

"Smetaju li im tajni sastanci ili javno objavljivanje kandidature, jer jedno i drugo ne ide u istu rečenicu. Nikakvih tajnih sastanaka nema, ono čega ima su stotine razgovora koje sam vodio s ljudima iz čitavog SDP-a", kazao je Grbin.

Na pitanje kako je moguće provesti na stotine telefonskih razgovora u samo tri dana, Grbin je uvjerio kako je to doista moguće.

"Pa naravno, nije teško obaviti nekoliko stotina razgovora ako si od jutra do večeri na raspolaganju svakome tko želi s tobom pričati. Iskreno, neki razgovori su bili objavljeni i prije, zato što smo vidjeli kakvo je stanje u SDP-u", rekao je Grbin te podsjetio da je i prije dvije godine govorio o problemima unutar stranke te zbog toga bio kažnjen.

Istaknuo je da su birači na nedjeljnim izborima otvorili oči svima u SDP-u koji su ih prethodno imali zatvorenima.

"Birači su u nedjelju rekli da politika koja se vodila u protekle četiri godine nije dobra i da žele da se SDP promijeni. Ako se SDP ne promijeni, rezultat na sljedećim izborima može biti samo gori", smatra Grbin.

Na demokraciji se treba raditi, a ne od nje bježati

Objasnio je da je svoju kandidaturu objavio javno jer se kandidat za predsjednika SDP-a ne predstavlja samo članovima stranke, već i građanima.

"Na demokraciji treba raditi, od nje se ne smije bježati. Ako se jednom dogodila neka greška, onda za nju ne smijemo kriviti demokraciju nego moramo pogledati u sebe i vidjeti što smo pogriješili", kazao je Grbin.

Smatra kako je osoba na vrhu stranke najodgovornija, te da se ta odgovornost širi na one koji su bili u Predsjedništvu stranke, na one koji su podržavali Bernardića i na one koji su kimali glavom na donošenje njegovim odluka. "Danas dolaze na televizije i tvrde da su ga čitavo to vrijeme nagovarali na ostavku", dodao je.

"Nemam namjeru bježati od odgovornosti jer u protekle četiri godine sigurno ima stvari koje sam trebao napraviti drugačije. Izuzetno mi je drago da je Bernardić postupio odgovorno i što je napravio ono što je trebalo. Jesu li to trebali i drugi? Možda i jesu", zaključio je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 19:15