NEDJELJOM U DVA

Sarnavka: 'Sram bilo državu koja misli samo na sebe'

'Sram bilo državu koja misli samo na sebe', rekla je koordinatorica Udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka u emisiji HTV-a 'Nedjeljom u dva'.

U emisiji se pojavila bez kose, zbog kemoterapije koju prima zbog bolesti, i poručila: 'Pokušavam biti glas svih koji ne mogu reći što ih tišti. Imam mirnodopski PTSP, na institucije ove države. Birokratskom sustavu HZZO-a čovjek nije bitan'

Osvrnula se i na stanje u hrvatskom zdravstvu za koje kaže da je strašno. Ostala je jako pogođena kada joj je liječnica javila da HZZO provjerava njeno bolovanje te da će možda ići prijava i protiv liječnice i protiv nje. Sarnavka je, naime, u intervjuu za Gloriju ispričala kako usprkos svojoj bolesti još uvijek povremeno volontira.

Nakon toga je ogorčena na Vladinom Facebook profilu pitala kako se može doći do nekoga iz Ministarstva zdravlja i HZZO-a jer joj se nitko ne javlja na telefone.

"Zanima me kako se može doći do Ministarstva zdravlja - niti na jedan broj nitko se ne javlja satima ili je stalno zauzeto. Imam karcinom i primam kemoterapiju. Na bolovanju sam od operacije. Tražit ću psihijatrijski pregled da mi objasne kako sam uopće do sada preživjela u ovoj državi. A bogme ću ići i do Strasbourga. Pa gdje to ima da te prozivaju zato što povremeno nešto napraviš i to bez novčane nadoknade i to teško bolesna. Kritizirala sam sustav u intervjuu pa to sada valjda Imperija uzvraća udarac. Sramota i svinjarija, ali neće tek tako lako proći", napisala je na Vladinoj Facebook stranici Sanja Sarnavka.

Odgovor Vlade je stigao ubrzo: "Sanja, iz Ministarstva zdravlja javljaju kako su povremeno moguća zagušenja zbog velikog broja poziva građana. Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, ustvrdio je kako nema govora o prijetnji tužbom ili prijavom već da provode uobičajeni postupak koji vrijedi za sve građane.

Komentirala je i slučaj Aleksandre Ljube koja je ouđena zbog 6.000 kn, a ženu zbog koje je osuđena nije znala ranije, upoznala ju je kao žrtvu nasilja.

Za ministricu socijalne politike izjavila je da nije zainteresirana za žrtve nasilja, te da ne surađuju dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:31