ČVENK NA GORNJEM GRADU

Šapuću li Zuppa i Vujić o Milanoviću i Bandiću? 'Ne, o Dinamu i Hajduku'

ZAGREB - Dr. Antun Vujić, SDP-ov saborski zastupnik i dr. Vjeran Zuppa, SDP-ov vječni disident, obojica poznati teoretičari socijaldemokracije, našli su se, u utorak navečer, oko 21 sat, u gornjogradskom kafiću.

Uhvaćeni okom kamere mobilnog telefona, demonstrativno stavljaju dlanove pred lice.

O čemu su točno razgovarali, ne žele otkriti, ali priznaju da su lica zaklonili rukama jer je tema - škakljiva. Pitam ih bistre li aktualni sukob na ljevici, koji se osobito rasplamsao otkako je, kandidiravši se za predsjednika Republike, Socijaldemokratsku partiju napustio Milan Bandić, a oni tvrde da su razgovarali o Dinamu i Hajduku.

Riskira li Antun Vujić, nekadašnji SDP-ov ministar kulture, stranačku karijeru ovakvim demonstrativnim “okupljanjem” sa Zuppom, koji je aktualnu SDP-ovu politiku ocijenio lošom, a nastupe stranačkog predsjednika Zorana Milanovića neprimjerenim? Ili je Vujićeva stranačka karijera u stvari završena?

Još lani Antun Vujić bio je važan Milanovićev zagovaratelj u stranci, u koga je polagao, što se kaže, sve nade u budućnost. U međuvremenu se očito razočarao u mladom lideru. Zašto? Kako bilo, dvojac Zuppa - Vujić djeluje nerazdvojno. Kažu da ih, u stvari, i veseli mogućnost da se ove njihove fotografije pojave u novinama. Zašto, to je opet nova tema...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 08:23