PUNE RUKE POSLA

Saniraju se posljedice nevremena, vatrogasci spriječili prodiranje vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga

Zbog uklanjanja stabala s prometnica i sanacije vodoopskrbe Butoniga, intervenirali su i istarski vatrogasci

Štete u Butonigi nakon nevremena

 Goran Sebelic/CROPIX

Vatrogasci riječke Javne vatrogasne postrojbe (JVP) u četvrtak su odradili 150 intervencija na kojima su ispumpavali vodu iz poplavljenih objekata i uklanjali prepreke s cesta, a istarski vatrogasci sinoć su riješili problem prodiranja vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga.

Vatrogasci na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije rade na sanaciji posljedica nevremena i obilnih padalina koje su prije dva dana pogodile to područje. Vatrogasne intervencije uključivale su uklanjanje prepreka s prometnica te ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, a zabilježeno je oko 150 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo 120 vatrogasaca, priopćili su u petak iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Vatrogasne snage i dalje su na terenu, a pomažu im članovi DVD-ova s riječkog područja.

Zbog uklanjanja stabala s prometnica i sanacije vodoopskrbe Butoniga, intervenirali su i istarski vatrogasci.

image

Riječki vatrogasci saniraju štetu nakon poplava

Damir Skomrlj/CROPIX

“Vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Buzeta, Umaga, Pule i Pazina sanirali su prodiranje vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga gdje je došlo do ugrožavanja pumpi postrojenja. Vatrogasci su sa sanacijom završili sinoć”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Ukupno je u sanaciji posljedica nevremena i obilnih kiša na području Istre zabilježeno 20 tehničkih intervencija, a vatrogasne snage i dalje prate stanje u Butonigi kako ne bi došlo do ponovnog prodiranja vode.

U Rijeci palo još 81,9 litara kiše, vatrogasci opet intervenirali

U protekla 24 sata do osam sati u petak u Rijeci je palo još 81,9 litara kiše na četvorni metar, pa su vatrogasci i protekle noći morali intervenirati.

Kako je izvijestio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance za HTV, protekle noći vatrogasci su intervenirali u četiri slučaja, zbog prodiranja vode u podrumske prostorije ili prokišnjavanja. Uz to, u tijeku su dugotrajnija crpljenja vode na dvjema lokacijama, zbog stalnog pritjecanja vode iz podzemlja.

Protekle noći bilo je angažirano na intervencijama 35 vatrogasaca. Prije toga, u noći na četvrtak, djelovalo je do 70 vatrogasaca u stotinjak intervencija.

Meteorolozi prognoziraju nastavak kišovitog vremena u Rijeci do nedjelje. No ne očekuju se ekstremne količine oborina, pa tako ni potreba za djelovanjem dežurnih službi.

Stanje u gradu je normalizirano, sve škole na području Primorsko-goranske županije rade redovno. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:34