SPORNA DOKUMENTACIJA

Sanader pred sutkinjom u Salzburgu u ponedjeljak. Hoće li ovaj puta biti izručen?

Iz USKOK-a i Ministarstva pravosuđa tvrde da su svi potrebni dokumenti poslani na vrijeme i da im nije jasno gdje se dokumentacija mogla izgubiti
Zagreb,031010.Kozarceva 21.Bivsi premijer Ivo Sanader snimljen na ulasku u kucu. Sanader se jutros sa suprugom Mirjanom vratio iz Amerike.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Ivo Sanader u ponedjeljak bi mogao biti izručen Hrvatskoj - no samo ako hrvatski istražni organi Austrijancima dostave traženu dokumentaciju o optužbama protiv bivšeg premijera - a to, kako doznaje RTL - još uvijek nije učinjeno!

Prije tri tjedna sutkinja Zemaljskog suda u Salzburgu, Claudija Lechner, požalila se da joj hrvatska strana nije dostavila potrebne dokumente za donošenje odluke na ročištu zakazanom za 9. svibnja.

Iz USKOK-a i Ministarstva pravosuđa tvrde da su svi potrebni dokumenti poslani na vrijeme i da im nije jasno gdje se dokumentacija mogla izgubiti.

"Moguće je da hrvatska i austrijska strana igrokazom oko dokumenata žele dobiti na vremenu", rekao je odvjetnik Zvonimir Hodak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:48