REAKCIJA HDZ-a

Sanader: ‘Peškarija je nova Puljkova šporkarija, pozivam Daliju Orešković da ga smijeni‘

Politička tajnica Centra iz cijele situacije pokušava se izvući i opravdati svoje lice što je u ovoj situaciji nemoguće, dodao je

Ante Sanader

 Paun Paunovic/CROPIX

Komentirajući odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvara predmet protiv gradonačelnika Ivice Puljka (Centar), politički tajnik HDZ-a Ante Sanader rekao je da je "Peškarija nova Puljkova šporkarija" te pozvao političku tajnicu Centra Daliju Orešković da ga smijeni.

Rekao je da su se u tom slučaju pokazala dva aspekta, prvo hvatanje u laži Marijane Puljak koja otvoreno, ne trepnuvši okom laže hrvatsku javnost govoreći da su svi računi na večeri u Peškariji (restoran Noštromo) plaćeni, dok gradonačelnik kaže da nije ništa plaćeno.

Sanader također tvrdi da se politička tajnica Centra, Dalija Orešković, iz cijele situacije pokušava izvući i opravdati svoje lice što je u ovoj situaciji nemoguće.

"Pozivam je, da ako stvarno ono što govori i misli, da smijeni predsjednika Centra Ivicu Puljka koji već ima probleme i koji je napustio stranku Pametno. Jedino na taj način Dalija Orešković može oprati svoj obraz, a ne izjavom", rekao je.

Za Sanadera je najinteresantnije gdje je sad Maja Đerek "koja je bila hrabra kad je trebalo izbaciti ljude i sirotinju na ulicu iz gradskih socijalnih stanova".

Očekuje da Maja Đerek komentira što je napravljeno protivno zakonu i što misli o sukobu interesa, odnosno neplaćanju računa u restoranu Noštromo. Poručio je da nakon ovoga Split ne zaslužuje Puljka i da je grad njegov veliki talac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:12