USKOKOV SVJEDOK

'Sanader je tražio da sklapamo ugovore s Fimi-Medijom!'

Aktualni član Uprave CO-a Damir Mihanović potvrdio je da je bio jedan od dvadesetak osoba na sastanku u Banskim dvorima i u Carinskoj upravi

ZAGREB - Aktualni član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović USKOK-ov je svjedok u istrazi koja se provodi u slučaju oko davanja poslova PR tvrtki Fimi-Media, koja je u vlasništvu Nevenke Jurak, prijateljice šefa Carinske uprave Mladena Barišića.

Mihanović je u razgovoru za HTV potvrdio da je bio jedan od 20-tak osoba iz državnih tvrtki koji su u proljeće 2007., na poziv tadašnjeg premijera Ive Sanadera, došli na sastanak u Banske dvore.

Podsjetimo, Jutarnji list je prije nekoliko dana objavio kako je predsjedniku Uprave Croatia osiguranja Hrvoju Vojkoviću, navodno, bilo čudno što na sastanak u Banske dvore nije pozvan on nego njegov zamjenik Damir Mihanović.

Prema Mihanovićevim riječima, nakon sastanka u Banskim dvorima uslijedio je još jedan u Carinskoj upravi u Zagrebu.

Odbio premijerove sugestije

- O detaljima sastanka ne smijem govoriti zbog tajnosti postupka koji vodi USKOK - naglasio je Mihanović. Tako nije htio reći tko je sve bio na sastancima, kao niti je li šef Carinske uprave Mladen Barišić bio na prvom sastanku u Banskim dvorima.

Nakon tih sastanaka uslijedilo je zaključivanje ugovora s tvrtkom Fimi-Media, no Mihanović tvrdi kako je on jedini odbio Sanaderove sugestije da se cijeli marketinški proračun usmjeri na tvrtku Fimi-Media te se odlučio na raspisivanje javnog natječaja.

- Od četiri javna natječaja, tvrtka Fimi-Media dobila je jedan, i to onaj koji se odnosio na zakup oglašivačkog prostora na javnoj i komercijalnim televizijama - ispričao je Mihanović te napomenuo kako su tim javnim natječajima štitili interese Croatia osiguranja.

O naglom bogaćenju Nevenke Jurak mediji danima izvještavaju, no Mihanović je uvjeren da se u pozadini slučaja krije dublji i društveno opasniji problem.

- Združenim marketinškim sredstvima svih državnih tvrtki ucjenjuje se medijska javnost u Hrvatskoj. To je ono što me posebno brine, naglasio je Mihanović.

Odlučno ide dalje

Mihanović je HTV-u potvrdio da su on i obitelj bili izloženi prijetnjama, ali se nije pokolebao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 07:19