TEŠKA SITUACIJA

Samohranoj majci potrebna je pomoć: ‘Djeca nemaju osnovne stvari, a jedina želja im je da nisu gladni‘

Žive u malom prostoru punom vlage s crnim zidovima. Hrane nema, a dugovi su sve veći...

Obitelj Matijević

 /Facebook

Na Facebook stranici ‘Bog te ljubi‘ objavljena je zamolba za pomoć teško bolesnoj Andrijani Matijević, samohranoj majci petero djece iz Škabrnje, čiji je suprug preminuo.

Kako je navedeno u objavi, organizatori humanitarne akcije 8. rujna posjetili su ovu obitelj. Preporuku za pružiti im pomoć dao je i župnik don Ivan Rončević - rekao je da osobno jamči njihovu tešku situaciju.

‘Ova dječica zaslužuju pomoć svih nas. Školarci su i u školi su, unatoč teškim uvjetima, uspješni i imaju dobre ocjene i pohvale. Malena Magdalena namlađa je kći i ide u 2. razred Osnovne škole, zaželjela je rajf za kosu i skromno, ako može, ono što vole djevojčice njene dobi, nije precizirala što, već navela što dragi dobri ljudi daju‘, navedeno je.

Zadarski list stupio je u kontakt s Hrvatskim zavodom za socijalni rad koji je potvrdio teške uvjete obitelji.

Obitelj prima pomoć Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Majka ne može raditi zbog toga što sama brine o petero maloljetne djece koja putuju u školu i zbog teških bolesti. Pije lijekove koje mora nadoplatiti.

‘Žive u jako teškim i nehumanim uvjetima, u jednom malom prostoru punom vlage s crnim zidovima. Obitelj nam se javila za pomoć po preporuci Župnika i Centra za socijalnu skrb, a vidjeli su nas i u medijima te zamolili za pomoć jer više tako dalje ne mogu. Hrane nemaju, imaju dugovanja, djeca nemaju osnovne stvari, a jedina želja im je da nisu gladni‘, piše u spomenutoj objavi.

U nastavku je navedeno što bi im sve trebalo, a to su: hrana, higijenske potrepštine, peć na drva, drva za ogrjev oko 8 do 10 metara, tenisice broj 34 za najmlađu kćer Magdalenu, a za starije broj 39. Gospođa Andrijana nosi tenisice broj 42, potrebna joj je i majica XXL te odjeća za djecu. Andrija ima 10 godina i volio bi imati kopačke za nogomet 39 i rukavice br 5. Andrijana je zamolila i laptop za najstariju kćer Nikolinu (15) koja pohađa 1. razred srednje škole.

Organizator je akcije sukladno zamolbe obitelji Matijević, župnika i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad je Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima (HUPŽNDS).

Adresa je obitelji Put Ražovljeve Glavice 3, Škabrnja 23223.

Donacije se mogu uplatiti na račun u banci Erste&Steiermärkische:

IBAN - HR4824020061101034912,

primatelj - HUPŽNDS,

Svift/bic za uplate iz inozemstva - ESBCHR22,

model 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:25