OPORBA PROZIVA

'SAD JE VRIJEME I DA ZORAN MILANOVIĆ PODNESE OSTAVKU!' Reakcije stranaka na ostavku Veljka Ostojića

 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić izjavio je danas u povodu ostavke ministra turizma Veljka Ostojića kako je "vrijeme da - nakon svih događaja koji su Hrvatsku doveli u katastrofalno stanje - ostavku podnese i predsjednik Vlade Zoran Milanović".

U HDSSB-u "nismo iznenađeni ostavkom ministra Ostojića, jer je očito, barem prema informacijama koje su objavljivane u javnosti, da je sudjelovao u kupovini zemljišta". Isto tako "događaji oko ministra poljoprivrede Jakovine, ali i kompletno izuzetno teška situacija u Hrvatskoj nalaže i premijeru da podnose ostavku, jer očito da Kukuriku koalicija nije odgovorila teškim izazovima u kojima se našla Hrvatska", izjavio je Šišljagić.

Predsjednik HDSSB-a smatra kako je više "nego jasno da su stalni nesporazumi i oprečna mišljenja i izjave čelnika HNS-a i SDP-a više nego očiti da Kukuriku koalicija ne funkcionira". Ne znam kakvu će odluku donijeti IDS na današnjoj sjednici Predsjedništva, "ali ne bi me iznenadio njihov izlazak iz vladajuće koalicije", rekao je Šišljagić.

Lesar: 'Odnosi unutar koalicije su veoma čudni!'

Za predsjednika Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutina Lesara ostavka ministra turizma Veljka Ostojića (IDS) ima dvije dimenzije od kojih je jedna posljedica afere u koju je, po njemu, "očito" bio uključen, a druga oslikava "veoma čudne odnose" između koalicijskih partnera IDS-a i SDP-a.

"Jedna je dimenzija ostavke posljedica afere u koju je sada bivši ministar očito bio uključen ali tako dugo dok Povjerenstvo za sukob interesa ne da pravorijek ne možemo u to biti sto posto sigurni", rekao je Lesar Hini. Dodatno, kaže, zbunjuju različita Ostojićeva objašnjenja o slučaju kupoprodaje spornog zemljišta.

Druga dimenzija ostavke odnosi se na veoma čudne odnose između IDS-a i SDP-a koji su na nacionalnoj razini partneri, dok na lokalnoj razini SDP svom partneru "zabija nož u leđa", rekao je Lesar. "Ako Ostojić govori da se radi o hajci onda je hajku netko napravio", zaključio je Lesar, dodavši da Ostojić "očito aludira da iza te hajke stoji SDP".

HNS: 'Bio je dobar ministar, ali treba držati standard'

Za HNS je Veljko Ostojić bio dobar ministar i odličan kolega u Vladi ali postoje standardi koji su postavljeni i kojih se svi moraju držati, izjavila je Hini glasnogovornica te stranke Renata Potočnik nakon što je Ostojić danas podnio ostavku na dužnost ministra turizma.

Potočnik je naglasila da im je žao što je u konačnici došlo do njegove ostavke.

HSS: 'Začuđeni smo licemjerjem Vlade'

Hrvatska seljačka stranka (HSS) pozdravlja ostavku ministra turizma Veljka Ostojića smatrajući je principijelnom te pitajući pritom zašto visoki etički standardi Vlade ne vrijede i za SDP-ove ministre, počevši, kako navode, od ministra Jakovine.

"Gospodin Ostojić je postupio principijelno, što se ne može reći za neke druge članove Vlade koji unatoč aferama, ali i nesposobnosti, nisu ni pomislili na slično. Pomalo smo začuđeni licemjerjem Vlade i nepridržavanjem vlastitih načela jer ako visoki etički standardi Vlade vrijede za sve zašto ne vrijede i za SDP-ove ministre, počevši od ministra Jakovine?", stoji u rekaciji HSS-a.

Hrelja: 'Jakovčić je procijenio da mu u kampanji ne odgovara ministar u aferi'

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja, komentirajući ostavku ministra turizma Veljka Ostojića, izjavio je kako je Ivan Jakovčić očito procijenio da mu ministar u aferi ne odgovara u kampanji za izbore za Europski parlament i za lokalne izbore te mu je stoga poručio da podnese ostavku. "To potkrepljujem nedavnom izjavom ministra Ostojića koji je rekao kako će podnijeti ostavku ako tako odluči njegov stranački šef, kazao je Hrelja za Hinu dodajući kako je Ostojić tu izjavio dao u kontekstu Jakovčićevog sukoba s premijerom Milanovićem.

Na pitanje kako ocjenjuje moguće IDS-ovo napuštanje vladajuće koalicije, Hrelja je rekao da bi to bila velika šteta kako za IDS tako i za Istru općenito. "Bilo bi odgovorno da IDS zamijeni Ostojića na čelu Ministarstva turizma drugim kvalitetnim čovjekom s obzirom na to da u ovom trenutku veliki broj Istrana rade u Zagrebu na programima od velikog značaja i vrijednosti za Hrvatsku" , rekao je Silvano Hrelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 05:22