SUĐENJE TV UREDNICI

Sa suda nestala snimka na kojoj Hloverka Inin Super 95 naziva smećem

Nestala snimka treba obrani, ali i optužbi koja slučaj temelji upravo na sadržaju sporne emisije ‘Otvoreno’

ZAGREB - U tijeku je bjesomučna potraga za snimkom emisije “Otvoreno” iz travnja 2006. u kojoj Hloverka Novak Srzić tadašnjem direktoru Ine Tomislavu Dragičeviću kaže: “Vi proizvodite ono smeće koje se zove Super 95”.

CD sa snimkom emisije nestao je iz spisa u pisarnici Općinskog suda u Zagrebu, a navodno ga više nemaju ni u arhivi HRT-a. Još je čudnije da se sporni dio emisije više ne može pronaći ni na Youtubeu, gdje se godinama mogao gledati.

Ključni dokaz

U listopadu 2008. Ina je odustala od parnice i zahtjeva da HRT plati 264,7 milijuna kuna, no kazneni postupak protiv Hloverke traje i dalje. Postupak na Općinskom sudu vodi sutkinja Iva Nikšić. - Na snimkama se vidi što govore sudionici emisije među kojima je Slavko Linić, a njegove riječi idu u prilog obrani - kaže Hloverkin odvjetnik Emil Havkić.

Dodaje kako nema dokaza da je tužitelj uopće priložio snimku u spis. Njegova protivnica u postupku, odvjetnica Željka Velić Dvoršćak tvrdi da je snimku predala zajedno sa spisom i neshvatljivo joj je da ključnog dokaza više nema. Njoj pogotovo treba snimka jer se cijela tužba Ine temelji na sadržaju emisije.

Teorija zavjere

Hloverka Novak Srzić isto se čudi nestanku. - Zanimljivo! U našoj zemlji popularne su teorije zavjera, ali nemam veze s nestankom ovog dokaza. Sve što je rečeno u emisiji ide u prilog obrane - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:24