ROSSIYA AIRLINES

Ruski avioprijevoznik uspostavlja liniju između Zagreba i St. Petersburga

Zrakoplov će iz Zagreba prema St. Peterburgu polijetati u 23 sata i 40 minuta

Ilustracija, zrakoplov Rossiya Airlinesa

 Itar-tass News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Jedna od većih i poznatijih ruskih aviokompanija, Rossiya Airlines, od siječnja sljedeće godine uvodi redovnu liniju između St. Petersburga i Zagreba, piše Croatian aviation.

Poznati ruski avioprijevoznik koji svoje baze ima u Moskvi i St. Peterburgu, od siječnja sljedeće godine uvodi redovnu liniju prema Zagrebu. Rossiya Airlines povezivat će od kraja siječnja St. Petersburg (Zračna luka Pulkovo) i Zagreb.

Ruski avioprijevoznici bilježe iznimno veliku potražnju na linijama prema Zagrebu, u tom smislu ne čudi i ranija najava S7 Airlinesa koji će u siječnju također pokrenuti novu liniju između Moskve i Zagreba, a samo je bilo pitanje vremena kada će na potražnju odraditi jedan od avioprijevoznika i uvesti liniju iz St. Peterburga!

Rossiya će između Zagreba i St. Peterburga prometovati jednom tjedno, petkom, počevši od 21. siječnja 2022. Letovi su u najavi sve do kraja zimskog reda letenja - 25. ožujka 2022., a tek treba vidjeti hoće li se isti zadržati i u ljetnom redu letenja koji stupa na snagu s krajem ožujka.

Na letovima ovog ruskog prijevoznika code-share će imati ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot, koji će od sljedećeg utorka između Moskve i Zagreba prometovati svakodnevno, a danas u zagrebačku zračnu luku dolazi sa širokotrupnim zrakoplovom tipa A330-300.

Zrakoplov će iz Zagreba prema St. Peterburgu polijetati u 23 sata i 40 minuta.

Prije izbijanja globalne pandemije Zagreb je u ljetnom redu letenja bio povezan sa St. Peterburgom redovnom linijom Croatia Airlinesa, a tek treba vidjeti hoće li doći do obnove prometa na toj liniji sljedećeg ljeta. Rossiya je prepoznala potražnju te već ovog siječnja uvodi liniju između dva grada, a sve zahvaljujući "zdravstvenom turizmu" odnosno naglim porastom potražnje ruskih državljana koji u Republiku Hrvatsku putuju kako bi primili Johnson & Johnson cjepivo.

Rossiya je u Zagreb do sada dolazila isključivo na charter letovima, osobito u vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kada je u zagrebačkoj zračnoj luci bio i B777 s fotografije niže, piše Croatian aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:01