MEGA PROJEKT

Rošin: Osmi Kaštel će biti stambeni raj

Naselje bi imalo marinu, hotele, kuće, stanove, trgovačke centre, muzej, apartmane i crkvu

KAŠTELA - Vlasnik Kemokompleksa Enver Moralić i njegovi partneri iz splitskog Lavčevića - suvlasnici nekadašnjeg Adriavinila - isplanirali su i gradu Kaštelima ponudili veliki projekt koji neki već zovu ‘Osmi Kaštel’, a uz turističke sadržaje bi obuhvaćao i stambene, turističke, sportske, kulturne...

No, da bi se uopće moglo razmišljati o početku gradnje kompleksa, gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Joškom Berketom prethodno bi trebali izmijeniti postojeći GUP i cijelu zonu prenamijeniti iz turističke u mješovitu.

- Taj je prostor naprosto prevelik da bi se na njemu mogla graditi isključivo turistička zona, a osim toga nije ni toliko atraktivan za turizam - kaže nam autor prostorno-programske studije arhitekt Jerko Rošin . Rošin i njegov Studio R u Adriavinil - goleme površine od 24 hektara - "ucrtali" su devet hotela, marinu za smještaj 400 brodova do 12 metara dužine, sportske objekte i otvorene terene, više od 9000 kvadrata stanova, veliki trgovački centar, poslovno-hotelsku zgradu, četiri poslovno-stambene zgrade te različite društvene sadržaje poput muzeja i crkava.

Pritom, Rošin ističe da je za stambenu izgradnju predviđeno samo desetak posto ukupne površine. Kaštelansko Gradsko vijeće o ovoj će temi raspravljati za nekoliko dana, na sjednici 10. veljače, kad će investitori pojasniti kako bi cijeli projekt trebao izgledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 23:19