KOPIRANI ROBOTAKSI?

Rimac se oglasio na Facebooku: ‘O Vernu je napisano toliko gluposti, ali ovo je vrhunac‘

Dodao je da sve i da su htjeli kopirati automobil, čak ni maketa se ne može napraviti za par mjeseci

Verne robotaksi

 Goran Mehkek/Cropix

Mate Rimac na svom Facebook profilu osvrnuo se na medijske napise vezane u njegov robotaksi koji je u srijedu premijerno predstavljen. Verne, nazvan po slavnom piscu, oglušio se na Rimčev poziv i nije se dovezao na sredinu pozornice, a zatim su krenule kružiti glasine kako je netko daljinskim upravljačem navodio vozilo.

Ipak, najviše ga je zasmetala optužba kako je ukrao Muskove ideje i ugradio ih u svoj robotaksi zbog čega se oglasio na društvenoj mreži.

- Ovih dana je toliko gluposti napisano o Verne-u da nisam htio niti odgovarat. Ovo je trenutno vrhunac pa si ne mogu pomoć. Tesla/Elon nije predstavio svoj robotaxi. Tek ga treba predstavit. Mi smo svoj predstavili. I sad mi kopiramo njih? Zanimljivo. O Tesla robotaxiju postoje špekulacije. Prije par mjeseci je izašla ova slika iz članka, koja je čista špekulacija. Nije ‘leak’ niti vjerujem da ima veze s tim što će Tesla predstaviti, napisao je.

Dodao je da sve i da su htjeli kopirati automobil, čak ni maketa se ne može napraviti za par mjeseci, dok su oni svoj prototip napravili 2020. godine i prikazali sve stupnjeve razvoja na Campusu.

- Znači mi smo 2020. kopirali nešto što će Elon tek predstaviti 08.08.2024. Nisam znao da imam i takve super moći, zaključio je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 13:05