OBISTINILE SU SE CRNE SLUTNJE

Riječanin Alen Poropat, nestao prije 55 dana, pronađen mrtav. Pronašao ga je prijatelj s kojim je popio zadnju kavu

RIJEKA - Alen Poropat zvan Šole, 37-godišnjak iz Rijeke koji je nestao 29. svibnja, pronađen je u subotu oko 14 sati mrtav. Tijelo nesretnog mladića nađeno je uz cestu nedaleko Buzeta u Istri, a u blizini je pronađen i njegov skuter Piaggio X8 250 metalik-sive boje. Sve ukazuje na to da je Poropat izletio s ceste.

Iako policija još nije službeno potvrdila identitet pronađene mrtve osobe, odjeća i moped ukazuju da je riječ upravo o Poropatu. Potragu su u sjevernoj Istri organizirali Poropatovi prijatelji koji su u tu svrhu prije više od mjesec dana napravili Facebook grupu. Uključili su se volonteri i vatrogasci Grada Buzeta, njih pedesetak, koji su "češljali" šire područje oko tog istarskog grada. Igrom slučaja, tijelo i moped pronašao je upravo Emil Černeka, prijatelj koji ga je zadnji vidio. On je s njim u nedjelju, 29. svibnja oko 11,30 ujutro, popio kavu u Caffe Baru Matea na Biviju u Rijeci, nakon čega je nesretni Poropat skuterom otišao u nepoznatom pravcu. Njegov nestanak primjećen je i prijavljen dan kasnije.

- Bili smo prijatelji, vozili smo motor zajedno. Tijelo je pronađeno oko 2,5 kilometra iznad Buzeta, s lijeve strane ceste. Nema sumnje, izletio je s motorom. Moram, na žalost, priznati da je sve ukazivalo na takav scenarij. Volio bih se, na kraju, zahvaliti svim građanima koji su nam velikodušno pomogli u potrazi - rekao nam je Emil Černeka.

Potraga za Poropatom trajala je punih 55 dana. Njegovi prijatelji okupili su gotovo 11.000 članova na Facebooku s ciljem razmjene informacija i širenja obavijesti o nestanku, a prije dva tjedna u traženje Poropata uključila se i Gorska služba spašavanja. Pretraživali su cijelo područje uz granicu Primorsko-goranske županije sa Slovenijom, za što su pretpostavljali da je to mogla biti poropatova destinacija. Naime, signal njegovog mobitela miješao se sa slovenskim, pa se nije mogla utvrditi točna lokacija. Prije nekoliko dana potraga je usmjerena na Buzet i okolicu te je na kraju urodila plodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:22