UOČI PROSVJEDA DILJEM HRVATSKE

REKTORSKI ZBOR RH PODRŽAVA POVJERENSTVO ZA KURIKULARNU REFORMU Dali jednoglasnu podršku Dijani Vican i pozvali na argumentiranu raspravu

Dijana Vican, Pavo Barišić i Jasmnka Buljan Culej
 Ranko Suvar / CROPIX

Rektorski zbor Republike Hrvatske jednoglasno je podržao rad Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, kao i izbor voditeljice i članova Ekspertne radne skupine, a medije poziva na argumentirano, objektivno i točno izvještavanje, istaknuto je u četvrtak u priopćenju Rektorskog zbora RH, koje je potpisao njegov predsjednik, rektor splitskog Sveučilišta dr. Šimun Anđelinović.

Kako se navodi u priopćenju, Rektorski zbor RH raspravljao je u Osijeku 30. svibnja, na svojoj 8. sjednici u ak. godini 2016./2017., uz ostalo i o aktualnim događajima vezanima uz rad Posebnoga stručnoga povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te izbor voditeljice i članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

"Rektorski zbor RH daje jednoglasnu podršku radu Povjerenstva te integritetu i radu njegove predsjednice dr. Dijane Vican, rektorice Sveučilišta u Zadru i članice Rektorskoga zbora Republike Hrvatske.

Rad Povjerenstva i njegove predsjednice dr. Vican Rektorski zbor RH smatra transparentnim, korektnim i kolegijalnim te se oštro suprotstavlja niskoj razini dosadašnje komunikacije, a medije poziva na argumentiranu raspravu te objektivno i točno izvještavanje", naglašava se u priopćenju.

Danas u 18 sati u šest gradova Hrvatske, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Poreču, Karlovcu, Zadru i Slavonskom Brodu, u organizaciji GOOD inicijative održat će se prosvjedni "Marš za znanost" tijekom kojega će se tražiti ostavka ministra Pave Barišića i Dijane Vican, te ponavljanje natječaja za voditelje i članove Ekspertne radne skupine jer, kako tvrde protivnici, izbor i kriteriji po kojima su birani nisu jasno obrazloženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 11:39