(PRE)VELIKI INTERES

Registar branitelja nedostupan, skupljaju se donacije za server

U svega dva dana potrošen je zakupljeni promet koji je bio zakupljen u hosting paketu od tvrtke u SAD-u. Stranica zbog toga više nije dostupna

ZAGREB - Definitivno najpopularnija internet adresa u Hrvata u posljednja dva dana ni u četvrtak nije dostupna javnosti.

Naime, sve koji su pokušali otvoriti stranicu registarbranitelja.com dočekala je obavijest: "Bandwith Limit Exceeded. The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later"

To znači da je potrošen zakupljeni promet koji je bio zakupljen u hosting paketu. Riječ je o 10 gigabajta prometa kojeg je od tvrtke InvisiHosting iz SAD-a kupila nepoznata osoba koja je i objavila Registar branitelja. Promet je potrošen u svega dva dana.

Zbog toga je američka tvrtka InvisiHosting otvorila stranicu za donacije radi održavanja web stranice registarbranitelja.com.

Ta tvrtka iz Teksasa također tvrdi kako je CARNet, Hrvatska akademska i istraživačka mreža, od nje zatražila da ukloni navedenu stranicu. Ističu da im je CARNet, navodno, prijetio uhićenjem i sudskim procesom, javlja HRT.

Iz CARNeta su potvrdili da su od američke računalne mreže tražili blokiranje te stranice. - Prijetnji pogotovo nikakvih nije bilo, ne znam zbog čega bi neki CERT prijetio nekom. Mi smo tražili blokiranje tih stranica, ne direktno prema toj tvrtci nego smo išli redovnim kanalima, priopćili su iz CARNeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 00:48