POSLALA PRIOPĆENJE

Reakcija Silvane Oruč Ivoš na tekst objavljen na Jutarnjem.hr: ‘Nisam napravila poslovni zaokret‘

Iz odvjetničkog društva Kasalo&Raić reagirali su na tekst iz Slobodne Dalmacije koji potpisuje Gordan Zubčić, a objavljen je i na portalu Jutarnji.hr

Silvana Oruč Ivoš

 Zeljko Puhovski/Cropix

Iz odvjetničkog društva Kasalo&Raić reagirali su na tekst iz Slobodne Dalmacije koji potpisuje Gordan Zubčić, a objavljen je i na portalu Jutarnji.hr.

Prenosimo veći dio iz priopćenja:

‘Poštovani,

Obraćam Vam se u ime i po nalogu moje stranke, Silvane Oruč Ivoš, Antuna Stipančića 24, Zagreb, OIB: 48849O9B42O.

Sukladno odredbama članaka 22., 4O., kJ. i 4Z. Zakona o medijima pozivam Vas da objavite ispravak netočnog navoda objavljenog u tekstu pod naslovom „Bivša glasnogovornica HDZ-a napravila poslovni zaokret i u okolici Splita pokreće milijunski projekt“ autora Gordana Zubčića objavljenog na internetskom portalu dnevnog lista Jutarnji list 25. siječnja 2024. u 8:51 sati.

U tekstu ima više činjenično netočnih navoda koji stigmatiziraju i diskreditiraju moju klijenticu ì prìkazuju je kao osobu koja profesionalno djelovanje vezuje uz politiku i koristi se politikom kako bi ostvarila svoje interese.

Netočan je navod da je Silvana Oruč Ivoš napravila poslovni zaokret, odnosno da se „okušala u drugim vodama“ budući je ishodovanje gradevinske dozvole za rekonstrukciju i nadogradnju naslijeđene obiteljske kuće nema nikakve veze s poslovnim zaokretom.

Nadalje, netočan je navod da Silvana Oruč Ivoš „pokreće milijunski projekt“ budući je vrijednost ulaganja u ovu nekretninu po procjeni gradskog referenta gotovo 10 puta niža od navedene.

lsto tako, netočno je, nekorektno i maliciozno insinuirati da moja klijentica ima bilo kakvu poslovnu vezu s investitorom koji bi trebao gradìti lučìcu na obližnjem prostoru, a što novìnar povezuje.

Zatim, netočna je i nekorektna informacija objavljena u vidu fotografije gradilišta kojom se insinuira da je to gradilište moje klijentice.

Netočno je i nekorektno ishodovanje gradevinske dozvole za rekonstrukciju naslijeđene obiteljsku kuće vezivati s činjenicom da je moja klijentica bila profesionalno zaposlena u HDZ-u. lako je nekretninu stekla nasljedivanjem 2012. godine, u vrijeme kada je bila glasnogovornica HDZ-a, činjenica je da u vrijeme dok je bila zaposlenica HDZ-a nije pokrenula postupak za ishodovanje gradevinske dozvole na naslijedenoj nekretnini, već je to učinila tek u rujnu 2022. godine, dakle četiri godine nakon sporazumnog raskida radnog odnosa u HDZ-u.

Konačno, netočno je čak i to da je Silvana Oruč Ivoš bila novinarka Večernjeg lista.

Dakle,

1. Nije točno da je Silvana Oruč Ivoš napravila poslovni zaokret, odnosno da se okušala u drugim vodama.

2. Nije točno da Silvana Oruč Ivoš pokreće milìjunski projekt.

7. Nije točno da je Silvana Oruč Ivoš bila novinarka Večernjeg lista,

stoji, između ostaloga, u priopćenju koje potpisuje odvjetničko društvo Kasalo&Raić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 03:55