RAT NA PRISAVLJU

Ravnatelj HTV-a traži smjenu Silvije Luks jer je izmislila zaključak sjednice

ZAGREB - Ravnatelj HTV-a Mislav Stipić danas poslijepodne pismeno je zatražio od Josipa Popovca, v. d. ravnatelja HRT-a, da Saboru uputi zahtjev za razrješenje Silvije Luks s mjesta predsjednice Nadzornog odbora javne televizije.

- Da, mogu vam potvrditi da sam takav zahtjev uputio ravnatelju koji će ga proslijediti Saboru, a to sam učinio zbog toga što smatram da je predsjednica Nadzornog odbora postupala protivno Zakonu o HRT-u i Poslovniku o radu Nadzornog odbora te je javno objavila nepostojeći zaključak sa sjednice Nadzornog odbora HRT-a, čime je po mom mišljenju narušila ugled HRT-a - kaže Stipić.

Neslužbeno doznajemo da je zahtjev za smjenu Silvije Luks pokrenut zbog njenog nezakonitog zadiranja u program javne televizije, kao i zbog njenog priopćenja, objavljenog na HRT-ovoj internetskoj stranici, u kojem je ustvrdila kako je HRT u financijski lošem stanju te zbog medijskog istupa u kojem je kazala kako je na zatvorenoj sjednici Nadzornog odbora Popovca upozorila na neke loše financijske odluke, konkretno na onu o službenom putovanju trojice HRT-ovih zaposlenika u Las Vegas i Los Angeles, što je javnu televiziju, procjenjuje se, stajalo 100.000 kuna.

Silvija Luks od novinara Jutarnjeg lista doznala je kako je zahtjev za njenim razrješenjem krenuo u proceduru, ali to je nije nimalo uzrujalo.

- Koliko mi je poznato, svaki se građanin ove zemlje kojeg nešto tišti ima pravo obratiti Saboru, pa to pravo ne treba uskratiti ni Stipiću ni Popovcu.

Mene je Sabor imenovao na mjesto predsjednice Nadzornog odbora i naravno da me ima pravo i razriješiti s tog mjesta. Ne znam tko je imenovao gospodina Stipića, no on ima pravo smatrati kako će upravo on bolje od mene čuvati interese javne televizije - kazala je Silvija Luks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 03:18