AFERA WATERGATE

Raskol u HDZ-u zbog našeg lista: Brkić članstvu htio zabraniti kupnju i čitanje Jutarnjeg lista!

Karamarko: Mislim da to nije dobra ideja jer bi mogla polučiti kontraefekt; Šuica: To je jedna tuđmanovski mudra odluka
 CROPIX

Na jednom od proširenih sastanaka vrha HDZ-a održanom posljednjih dana povela se, kako doznajemo, rasprava o tome kako su mediji popratili hrvatsku izmišljenu aferu Watergate. Prema tvrdnjama našeg izvora iz Predsjedništva stranke, tom je prilikom glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio da je nedopustivo kako je o tome pisao Jutarnji list.

- Namjerno su plasirali informacije da HDZ pokažu u što lošijem svjetlu - navodno je rekao Brkić i predložio da se svim članovima HDZ-a, njih oko 220.000, pošalje dopis da prestanu kupovati i čitati Jutarnji list.

Šef stranke Karamarko, prepričavaju naši izvori, bio je iznenađen prijedlogom glavnog tajnika te je nakon kraćeg razmišljanja rekao kako smatra da to nije dobra ideja jer bi mogla polučiti kontraefekt. Nakon toga, za riječ se javila i Dubravka Šuica, inače zadužena za HDZ-ov Odbor za vanjsku politiku, i to kako bi prokomentirala odluku šefa HDZ-a.

- To je jedna, tuđmanovski mudra odluka, predsjedniče - navodno je, kako prenose sugovornici, Šuica pohvalila Karamarka. Zabrana čitanja i kupovanja Jutarnjeg lista za sada ipak nije preporučena članstvu najveće hrvatske oporbene stranke.

Milijan Brkić: Jutarnji je prikazivao HDZ u lošem svjetlu. Članovima treba preporučiti da ga prestanu čitati i kupovati.

Tomislav Karamarko (nakon kraćeg razmišljanja): Mislim da to nije dobra ideja jer bi mogla polučiti kontraefekt.

Dubravka Šuica: Javljam se za riječ. To je jedna tuđmanovski mudra odluka, predsjedniče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:03