ODAKLE NOVAC?

RASIPNI GRADONAČELNIK ZOVE MOĆNI ELF U DUBROVNIK Vlahušić: 'Samo dođite, grad sve plaća!'

Dubrovnik, 130214.Gradonacelnik Andro Vlahusic sastao se danas s predstavnicima Drustva prijatelja dubrovacke starine predsjednikom Denisom Orlicem i Marom Kapovicem na temu prakticne primjene Zakona o zastiti ugrozene spomenicke bastine Dubrovnika.Na fotografiji: Konferencija za medije gradonacelnika nakon sastanka.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonči Plazibat / CROPIX / CROPIX

DUBROVNIK - Netom nakon pobjede Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i dan uoči posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Dubrovniku, gdje će sudjelovati na godišnjem sastanku Brdo-Brijuni procesa, dubrovački je gradonačelnik Andro Vlahušić došao na ideju da bi njegov grad mogao ugostiti njemačke prvotimce.

'Jedan od najljepših svjetskih gradova, Dubrovnik, član UNESCO-ve baštine od 1979. godine, prepoznato je svjetsko turističko odredište bogate kulturne ponude i visokokvalitetnih turističkih sadržaja, Dubrovnik je grad koji pohode veliki svjetski državnici, osobe iz javnog života, glumci i umjetnici prepoznajući ga kao jedinstvenog, čiji se glas o ljepoti prenosi stoljećima. U ime Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, čast nam je uputiti Vam poziv da budete naši gosti i osjetite gostoprimstvo i neponovljivu atmosferu Dubrovnika', navodi se između ostalog u pismu koje su potpisali Vlahušić i direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić, a koje je prenio Dubrovački vjesnik .

U samom pozivu i ne bi bilo nečega spornog da Vlahušić nije naumio sve troškove njihova eventualnog boravka u gradu pod Srđem podmiriti novcem poreznih obveznika.

'Da pozovemo cijeli njemački tim, znači i igrače i stručni stožer, da dođu u Dubrovnik i da u gradu provedu tjedan dana u hotelu pet zvjezdica o našemu trošku', pojasnio je svoju ideju u Vlahušić u izjavi za RTL .

Zasad nema potvrde namjeravaju li se Nijemci odazvati Vlahušićevom velikodušnom pozivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 14:01