IZNERVIRANI MINISTAR

RANKO OSTOJIĆ 'Linić je bio ikona SDP-a, ali ne treba ostati u stranci. Picula? Samo kritizira, a fotelja sigurna'

Ostojić je istaknuo da nema istinitosti u tvrdnji da je bilo tko zlouporabio državne službe
 Tom Dubravec/CROPIX

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je gostujući u emisiji 'Nedjeljom u 2' na HTV-u komentirao konferenciju za novinare bivšeg ministra financija Slavka Linića te je rekao kako se to trebalo odraditi unutar stranke.

Istaknuo je da nijedan pravi član SDP-a ne može biti imun na to što se odigralo. Linić je bio sigurna osoba, jedna od ikona SDP-a, stoga je razočaranje još veće, naglasio je, kako javlja HRT . Dodao je da kao ministar unutarnjih poslova mora naglasiti da njegovo ministarstvo ne vodi kriminalistička istraživanja, dok ne dobiju nalog, ali ako ga dobiju, postupat će se prema njemu bez obzira o kome se radi.

Ostojić je istaknuo da nema istinitosti u tvrdnji da je bilo tko zlouporabio državne službe. S obzirom na iznesene argumente, ne može reći vjeruje Liniću ili premijeru. Linić ničim nije dokazao svoje navode, naglasio je Ostojić.

Slavko Linić nakon ovoga što je napravio SDP-u ne treba više biti u stranci, ali o tome treba još razgovarati, smatra Ostojić. Na pitanje urednika Aleksandra Stankovića, Ostojić je rekao da poznaje brata premijera Zorana Milanovća, te se upitao zašto bi netko trebao znati za kredit prijateljice bratove žene. U jednom trenutku voditelja emisije oštro je upitao je li Milanovićev brat tema emisije.

Razgovor je nastavljen na temu europskih izbora. Rezultat SDP-a je bio takav, smatra Ostojić, jer su građani na ovim izborima ocjenjivali rad vlade u tijeku teških, velikih reformi. Nada se da će se rezultat popraviti kad se počnu pokazivati rezultati tih reformi. Kritizirao je Tonina Piculu jer je, prema njegovim riječima, uspjeh na izborima za Europski parlament pripisao sebi i svom uredu, a ne stranci koja je u tom smislu odrađivala veliki posao. "Picula je moj frend, ali ne podržavam način kada se iz osigurane fotelje kritizira", rekao je Ostojić na HRT-u .

Govoreći o poplavama koje su zadesile Slavoniju rekao je da je situacija jako loša. Od građana s tog područja zatražio je da se pridržavaju mjera koja propisuju državne službe. "Ako bi šteta na infrastrukturi narasla na preko 280 milijuna eura onda bi mogli tražiti pomoć iz europskih fondova", rekao je Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:01