MINISTAR U BOLNICI

RANKO OSTOJIĆ I DALJE NA INTENZIVNOJ Stanje mu je u blagom poboljšanju

 CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i dalje se nalazi na intenzivnom liječenju u KBC-u Zagreb, izvijestila je Vlada u utorak u kratkom priopćenju.

'Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića je u daljnjem blagom poboljšanju', navodi se u priopćenju.

BORBA ZA ŽIVOT Da je Ostojić u bolnicu došao nekoliko sati kasnije, ne bi mu bilo spasa

U Službi za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade napominju da se nastavljaju postupci intenzivnog liječenja te da će javnost o svim eventualnim promjenama pravodobno biti izviještena.

U ponedjeljak su Jutarnjem liječnici u KBC-u Zagreb kazali da je ministrovo stanje nakon operacije apscesa na vratu (upalni bakterijski proces), zbog kojeg se bila razvila sepsa, i dalje je vrlo ozbiljno. Da je situacija teška, govori i to da su Ostojiću zbog septičkog šoka otkazali jetra i bubrezi, a zbog slabije funkcije pluća prikopčan je na respirator.

Ostojić je operiran u subotu nakon što mu je utvrđen upalni proces na vratu te je napravljena drenaža, a zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja.

U bolnicu je primljen u petak, hospitaliziran je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces.

Potom je premješten u KBC Zagreb, gdje je podvrgnut operaciji i internistički zbrinut.

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je danas u Krapinskim Toplicama u vezi sa zdravstvenim stanjem potpredsjednika Vlade Ranka Ostojića da posljednji pokazatelji bude dobre znakove i optimizam za izlječenje.

Ministar Varga objasnio je da posljednji biokemijski nalazi u vezi s disanjem i srcem upućuju na poboljšanje stanja.

Kako je rekao, šef konzilija dr. Vladimir Gašparović stalno ga izvještava o ministrovu stanju, a on koristi svaku priliku da ga posjeti.

Na novinarsko pitanje kad je posljednji put bio u posjetu odgovorio je u nedjelju navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:02