POČELO U 10 SATI

RAMLJAK POKUŠAVA UMIRITI DOBAVLJAČE AGROKORA Obećao da će učiniti sve kako bi se namirio granični dug koji ukupno iznosi 469 milijuna eura

Ante Ramljak
 Dragan Matic / HANZA MEDIA

Na sastanku izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i dobavljača Agrokora koji je počeo u 10 sati bilo je govora o pregledu stanja graničnog duga, dok o planu restrukturiranja nije bilo ni riječi.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak obećao je dobavljačima da će učiniti sve da namire granični dug koji ukupno iznosi oko 469 milijuna eura, a istaknuo je da vode računa da zadrže likvidnost i da žele da dobavljači potpišu sporazum o nastavku suradnje s tvrtkama iz koncerna pod uvjetima kakvi su bili i prije. Sada se ide za tim da se sve dobavljače dovode do 28 posto podmirenog duga u prosjeku.

S druge strane dobavljačima je bitno da se taj dug percipira kao novi dug jer je u tom slučaju veća mogućnost naplate, a oni žele da im se to plati do sklapanja nagodbe.

Međutim, u Agrokoru su skeptični i ne žele garantirati da će to tako biti zbog cash flowa. Ako se ne plati dug do nagodbe dobavljači traže da im se taj dug percipira kao prioritetna nabava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:03