VAL OD 19 PROVALA

Punih 27 dana trojac je sijao nemir po zaprešićkom kraju, ukrali su sve što im je došlo pod ruku!

Policija je za teške krađe provaljivanjem osumnjičila dvojicu muškaraca starih 30 i 46 godina, za trećim još uvijek tragaju

Pronađeni ukradeni predmeti

 Pu Zagrebačka/

Punih 27 dana dvojica muškaraca sijala su nemir po zaprešićkom kraju. Ukupno 19 puta provalili su u obiteljske kuće, vikendice, garaže i spremišta. Cilj im je bio ukrasti što više vrijednih stvari koje su potom, pretpostavlja se, planirali preprodati, a ukupno su pričinili štetu od 11.470 eura.

Zagrebački kriminalisti su otkrili kroz istraživanje da su 30-godišnjak i 46-godišnjak posjetili od 1. do 27. siječnja ove godine objekte u Harmici, Gornjem Laduču, Šenkovcu, Gornjoj Pušći, Hrastini, Vukovom Selu, Celinama Goričkim i Mariji Magdaleni u koje su provaljivali prikladnim alatom tako što su obijali vrata, prozore i lokote.

Uglavnom su krali alat, ali bilo je tu i drugih stvari. Pa su tako odnosili sa sobom, dok ih nitko nije vidio, flakserice, motorne kopačice, električnu špricu, ubodnu i motornu pilu, inox bačve, plinske boce, drobilice za grožđe, motorni trimer, motokultivator, prehrambene proizvode, razno oruđe, ručne škare za živicu i slično.

- Isto tako, u prosincu 2023. godine, sumnja se, nakon što su provalili u obiteljsku kuću u Harmici, otuđili su Xbox 360 konzolu, volan, pedale za video igre i dali se u bijeg. Od 19 teških krađa provaljivanjem njih sedam je ostalo na pokušaju. Pojedine otuđene predmete sakrivali su na adresi prebivališta, gdje su pronađene inox bačve, flakserice, motorna kopačica i puhač za lišće, pa tako sve što je pronađeno u sklopu kriminalističkog istraživanja biti će vraćeno vlasnicima - kažu iz PU zagrebačke koja je osumnjičeni provalnički dvojac predala pritvorskom nadzoriniku. Međutim, kriminalističkom istraživanju tu nije kraj jer, kako otkriva policija, tragaju za trećim supočiniteljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:09