‘OVO JE SAMO POČETAK‘

Puljak sazvao pressicu na temu ‘stranačkih zapošljavanja‘: ‘To nije protuzakonito, ali je nemoralno!‘

Pozvao je direktora Čistoće Lukšu Regja na odgovornost, a on mu je već ponudio mandat na raspolaganje
 Duje Klarić/Cropix

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je sazvao konferenciju za medije u Banovini na temu "stranačkih zapošljavanja u 'Čistoći' i odgovornosti direktora".

Riječ je bila o zapošljavanju osobe bez natječaja. Kako navodi radi se članu HDZ-a koji je bio član Nadzornog odbora ove komunalne tvrtke do 12. mjeseca prošle, a zatim i zaposlen na mjesto kontrolora u travnju ove godine.

- To nije protuzakonito, ali je nemoralno i neetično - kazao je Puljak, prenosi Slobodna Dalmacija, ne navodeći imenom o kome se radi.

Pozvao je direktora Čistoće Lukšu Regja na odgovornost.

- Vidit ćemo što će on predložiti, pa ćemo poduzimati daljnje korake - kazao je na upit novinara hoće li pokrenuti njegovu smjenu.

Kontaktirali smo Lukšu Regja koji je kazao da je upoznat s temom, a gradonačelniku je već ponudio mandat na raspolaganje.

- Razgovarali smo jučer, iskazao je svoje neslaganje s nekim stvarima. Ja sam mu rekao da poštujem svaku njegovu odluku i da ima moj mandat na raspolaganju. Kad dođe nova Uprava, ako tako odluče, neka izaberu novog direktora - kazao je Regjo.

Valja spomenuti i da "Čistoća" nije nikakva iznimka. Stranačkih zapošljavanja ima u skoro svim gradskim tvrtkama, a Puljak je naglasio da će i ostale uskoro doći na red.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 19:54