PROBLEMI U SPLITU

Pukla ljubav između Puljka i Đerek zbog kadrovskih stanova: Znakovito je tko živi u jednom od njih

‘Predlažem da se ukine kategorije kadrovskih stanova te da se svi gradski stanovi dodijele socijalno ugroženim obiteljima i građanima‘, kaže Đerek

Ivica Puljak i Maja Đerek

 Cropix/

Ne sjećamo se situacije da gradonačelnik i pročelnik nekog od gradskih odjela u javnost iznose potpuno različita mišljena na istu temu. U Splitu se i to dogodilo, piše Slobodna Dalmacija.

Maja Đerek, pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu najavila je prijedlog da se korisnici kadrovskih stanova isele iz postojećih kvadrata, a njihove stanove bi dodijelila socijalno ugroženim obiteljima i građanima.

- To nije točno, to nije gradska politika – odgovorio je gradonačelnik Ivica Puljak, nakon što je takva informacija već izašla u javnost i time nedvosmisleno poručio kako neće podržati svoju pročelnicu u takvim nastojanjima.

Pitali smo Maju Đerek ostaje li pri takvom prijedlogu, bez obzira na gradonačelnikovo neslaganje s time.

- Da. Sukladno sistematizaciji i radnom mjestu prije dva tjedna je moj Upravni odjel pripremio nacrt Odluke o davanju stanova u najam s prijedlog da se ukine kategorije kadrovskih stanova te da se svi gradski stanovi dodijele socijalno ugroženim obiteljima i građanima – odgovorila je Đerek.

Znakovito je da u jednom od tih kadrovskih stanova živi i Nikola Ivošević, glumac HNK i otac splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića...

Kazala je kako ne bi komentirala gradonačelnikovo neslaganje s takvim prijedlogom, već je izrazila želju da Gradsko vijeće glasa o takvom nacrtu njezinog Upravnog odjela za gradsku imovinu.

No, očigledno se Puljak i Đerek razilaze u stavovima vezano i uz slučaj Borisa Rakića, osobe sa 100-postotnim invaliditetom od kojeg je Grad tražio da mirno napusti stan.

- Naložit ću zamjenicima da se revidira cijeli taj proces da vidimo što se točno dogodilo i s aspekta socijale i aspekta imovine – između ostalog je najavio Puljak koji je dao naslutiti kako se na tom slučaju mogu uočiti manjkavosti postojećeg Pravilnika.

Pitali smo Maju Đerek tko će revidirati taj slučaj, budući da je riječ o njezinom upravnom odjelu, odgovorila je kako gradonačelnik nije upoznat s time da je već sazvano peteročlano povjerenstvo koje je odlučivalo o slučaju Borisa Rakića.

- Jednoglasno su donijeli odluku da se ne može poništiti raskid ugovora o najmu tog stana, temeljem dostupne dokumentacije iz porezne uprave. Ako će gradonačelnik preispitati odluku peteročlanog povjerenstva, neka radi ono što je u skladu s njegovim ovlastima - odgovorila je Đerek.

Još jednom je napomenula kako Grad ne izbacuje Borisa Rakića na ulicu, već je povjerenstvo - na osnovu dostupnih podataka - procijenilo kako ne mogu poništiti raskid ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:29