SLAVONIJA POD VODOM

Prva žrtva poplava: Preminula starica čiju je kuću zgnječio odron

 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK – Poplave na istoku Hrvatske uzele su i prvu ljudsku žrtvu. U osječkoj je bolnici u četvrtak oko 20,40 sati preminula 75-godišnja Marija Labrović iz baranjskog mjesta Batina, koja je u utorak 1. lipnja više od dva sata bila prikliještena u kući na koju se sručila lavina zemlje s brda iznad kuće.

Nakon što su je ispod ruševina kuće i praktički cijelog brda zemlje izvukli vatrogasci uz pomoć sinova i susjeda, nesretna žena prevezena je u KBC Osijek s teškim ozljedama, pri čemu su joj bila nagnječena pluća i slomljena lopatica te je zbog ozljeda ostala bez oka, a izvađena joj je i slezena.

U međuvremenu su joj počeli otkazivati i bubrezi, stanje se samo pogoršavalo, a posljednje je sate živjela na aparatima. Na kraju je od posljedica teških ozljeda izgubila ovu bitku.

Podsjetimo, na njezinu se kuću od posljedica obilnih kiąa koje u Slavoniji i Baranji padaju od nedjelje sručilo praktički cijelo brdo zemlje i za 30-ak sekundi prekrilo cijelu kuću, a nesretna Marija je ostala prikliještena uz kuhinjske elemente.

Ispod ruševina i zemlje izvučena je nakon dva sata očajničke borbe, koja je dodatno bila otećana zbog kiše i prijetnje novih odrona zemlje i stabala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:48