MLADOST-LUDOST

PRONAŠLI SMO MLADIĆA KOJI JE 'PARKIRAO' BMW NASRED SKIJALIŠTA 'Nisam tatin sin, vozio sam slalom pa propao u snijeg!'

 platak info / Facebook

Mladost - ludost, što da vam kažem? Žao mi je - iskren je Amir Hodžić, 18-godišnjak iz Rijeke, čiji je BMW “parkiran” na snijegu nasred skijaške staze Pribeniš u nedjelju postao internetski hit.

- Lud sam za autima, lud sam za motorima, volim snijeg. Došao sam u subotu oko 10-11 navečer malo isprobati vožnju po snijegu. Nisam znao da je snijeg toliko dubok, oko 30 centimetara, i zaglavio sam - ispričao nam je Hodžić što je uzrok nesvakidašnjeg “parkiranja”.

‘Napravio sam glupost’

Kaže da je u BMW-u te večeri bio sam, ali u društvu je bilo još par prijatelja sa svojim automobilima. S njima se i vratio doma.

- Na stazi u to vrijeme nije bilo nikoga. Nisam nikoga doveo u opasnost, ničiji život ugrozio. Napravio sam glupost, to priznajem - kaže mladi vozač.

Ervin Stilin, voditelj skijališta Platak koje je u nedjelju ujutro na svojim web-stranicama uputilo poziv vozaču da ukloni atomobil sa skijaške staze, kaže da im se Amir Hodžić istog dana javio, došao s prijateljima i pokušao izvući automobil, no zbog dubine snijega u tome nisu uspjeli.

- Pomoći ćemo mu danas tijekom dana, zaravnat ćemo stazu, tako da bi automobil trebao biti ‘oslobođen’ - kaže Stilin.

S obzirom na to da nije bilo nikakve štete, neće tražiti sankcije protiv mladog vozača.

- Dovoljna mu je kazna što se osramotio - kroz smijeh kaže Stilin.

Policija ga neće goniti

Oko Hodžićeva BMW-a u nedjelju su se cijeli dan skijali i sanjkali brojni posjetitelji, obitelji s djecom, koji su došli iskoristiti sunčano vrijeme i činjenicu da na Platku napokon ima dovoljno snijega za zimske radosti. Automobil na skijaškoj stazi brzo je postao viralni hit. Vlasniku je, međutim, zasmetalo što su ga u komentarima proglasili bahatim tatinim sinom.

- Nisam nikakav tatin sin! Da jesam, automobil bih odmah bio izvučen i ovo nitko ne bi ni znao. Volim aute i sam sam uštedio i kupio polovni BMW. Da su provjerili, vidjeli bi da takav auto košta tri-četiri tisuće eura - kaže mladi ljubitelj vožnje u zimskim uvjetima. Model o kojem je riječ je BMW E 46. S obzirom na to da slučaj nije bio prijavljen policiji, Amir Hodžić nada se da će proći bez kazne. Iz policije su nam potvrdili da vozača BMW-a neće prekršajno goniti.

- Ovo mi je pouka. Neće mi više nikada pasti na pamet napraviti ovako nešto - rekao je Hodžić.

Voditelj Platka pak dodaje da se slični događaji na skijalištu ne pamte i nada se da se neće ponavljati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:29