PROMJENJIVO

PROGNOZA ZA SLUŽBENI POČETAK LJETA Malo sunca, a onda nova porcija pljuskova i grmljavine

Split, 040712.Prave ljetne vrucine, suncanje i kupanje su sada vec u punoj snazi, a temperaturu dodatno podize i pogled na atraktivne Splicanke na Znjanskoj plazi.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX

Točno u 12 sati i 51 minutu danas započelo je ljeto, no vremenski uvjeti najavljeni za ovu subotu i nisu baš tipično ljetni.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, prevladavat će sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. U kopnenom području ujutro mjestimice magla, a na Jadranu i u krajevima uz njega ponegdje malo kiše.

Vjetar većinom slab, a ujutro i prijepodne u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, na Jadranu mjestimice umjerena, na sjevernome dijelu i jaka bura i istočnjak. Najviša temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 25 do 28°C.

U nedjelju ljeto ipak stupa na snagu punom parom. Prevladavat će pretežno sunčano i u većini krajeva vrlo toplo. U kopnenom području ujutro mjestimice magla, a sredinom dana umjerena naoblaka.

Vjetar slab, na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna između 24 i 29°C.

Sunčano će se nastaviti i prvi dio ponedjeljka, a zatim će, ponajprije na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, biti promjenljivo mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Vjetar na kopnu u utorak sjeverni, a na sjevernom Jadranu bura. Vrlo toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:29