DOLIJAO PREVARANT

Prodao bolesno štene pomeranca, psić nakon sedam dana kod nove vlasnice uginuo, ‘uzgajivač‘ prijavljen policiji

Osumnjičeni muškarac, za kojega tužiteljstvo predlaže uvjetnu kaznu i nadoknadu 928 eura oštećenoj, dio krivnje svalio je na sina

Štene pomeranca (ilustrativna fotografija)

 Ardea.com/Jean-michel Labat/Ardea/Profimedia/Ardea.com/jean-michel Labat/ardea/profimedia

Zbog prevare "teške" 796 eura, točnije činjenice da je za toliko prodao štenca pomeranca na samrti tvrdeći da je zdrav, 63-godišnji Nikola B. iz sesvetskog kraja zaradio je kaznenu prijavu.

- Na Njuškalu sam vidjela oglas da se u Sesvetama prodaju štenci pomeranaca, očišćeni od parazita i cijepljeni od zaraznih bolesti. Cijena im je bila 6000 kuna i bila sam jako zainteresirana za ženku. Nazvala sam broj iz oglasa, javio se zreli muški glas rekavši da je vlasnik roditelja štenaca i da su isti iz kućnoga legla. Pa sam s mužem 9. siječnja otišla u Zagreb do Arena Centra gdje smo se našli s Nikolom B., koji je rekao da je štence hranio Royal Canin hranom. Predao mi je ženku i dala sam mu na ruke 6000 kuna.

Po povratku u Istru odmah sam primijetila da psa boli uho. Sutradan mu je veterinar dijagnosticirao upalu uha, povraćao je, dobivao antibiotike, infuziju, lijekove te u velikim bolovima uginuo 16. siječnja. I nije bio očišćen od parazita niti cijepljen - ispričala je Vesna S. navodeći kako je do prodavača pokušavala doći danima. Broj iz oglasa bio je nedostupan, a preko aplikacije WhatsApp joj je na pitanje kojom je hranom hranio psa poslao fotografiju hrane Ontario. Na poruke joj nakon toga više nije odgovarao, a pretražujući oglase, očajna žena naišla je na još dva identična oglasa, istoga sadržaja i fotografija, ali s drugim brojevima telefona.

- Zbog sumnje da se radi o istom prodavaču, nazvala sam taj drugi broj. Javio se isti glas. Kad sam mu rekla da mi je pas uginuo i da sam prevarena te da ću obavijestiti policiju, prekinuo mi je poziv - zaključila je Vesna S. Prozvani "uzgajivač" pomeranaca Nikola B. odbacuje krivnju pa je dio cijele sage svalio na sina.

- Toga psa dva tjedna prije toga kupio je moj sin. Kad je shvatio da o psu neće moći brinuti, dao ga je na prodaju. Naveo je istinite podatke u oglasu, od toga da je očišćen od parazita i cijepljen. S obzirom na to da je sin maloljetan, u oglasniku je bio moj broj mobitela. Nisam znao da je pas bolestan jer je s njim sve bilo u redu dok je bio kod nas. Veterinaru ga nismo vodili, jedino smo mu dali tabletu za parazite. Knjižicu za psa nemam, a nakon što sam prodao psa, otišao sam na more gdje imam štandove - branio se nemušto osumnjičeni muškarac za kojega tužiteljstvo predlaže uvjetnu kaznu i nadoknadu 928 eura oštećenoj u što je uračunato, osim prodajne cijene psa, i njegovo liječenje kod veterinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 03:09