AFERA AGRAM

PROCURILI NOVI ISKAZI 'Nalog da se ide u zamjenu nekretnina bio je isključivo Bandićev'

N1 televizija objavila je snimku iskaza odvjetnica koje su otkrile pozadinu zamjene gradskog zemljišta
 Screenshot/N1

Uz Milana Bandića u aferi Agram uhićene su i dvije pravnice, Koraljka Rožanković Uremović te Ines Bravić iz zagrebačkog Ureda za imovinu, a televizija N1 donosi snimku njihovih iskaza u USKOK-u.

Naime, pravnice su otkrile što se događalo prilikom zamjene zemljišta Grada Zagreba i tvrtke Bram grad projekt.

Na pitanje istražitelja tko je predložio zamjenu zemljišta, Ines Bravić, pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu izjavila je: 'Nakana, namjera i nalog da se ide u zamjenu nekretnina, osigura i oslobodi park i ne uništi tvrtku, u smislu da joj se omogući neka druga gradnja, je bila isključivo gradonačelnikova.'

Prema njezinim riječima, tijekom 2006. godine spomenuta tvrtka je htjela graditi na zelenoj površini, točnije na zemljištu na kojem se nalazio park, a Milan Bandić je projekt zaustavio nakon što su se pobunili građani Zagreba.

'Htio je smiriti svjetinu koja se događa na Ivekovićevoj ulici i zapravo osigurati gradnju investitoru', izjavila je te dodala kako je u to vrijeme gradnja u Zagrebu ponovno zaživjela. 'Od 2005. fo 2008. godine je bilo zlatno doba kad se gradilo u gradu', smatra.

Ines Bravić (Foto: Screenshot/N1)

'Radila sam na spisu, ali se nisam bavila računicom'

Koraljka Rožanković Uremović, načelnica Odjela za pravne poslove Gradskog ureda za imovinu pak je u svom iskazu rekla kako se pravnici nikad nisu bavili financijskom računicom kad su troškovi bili u pitanju. 'Konkretno sam radila na spisu i nikada se nisam bavila računicama. Imali smo službu koja je radila računice. Ovo je bio specifičan predmet. Nalog je išao od gradonačelnika da se to riješi. Taj nalog nikad nisam osobno primila jer sam možda dva puta vidjela gradonačelnika osobno', tvrdi Rožanković Uremović.

Screnshot/N1

Koraljka Rožanković Uremović (Foto: Screenshot/N1)

Snimke svjedočenja koje su u posjedu N1, možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 08:48