AFERA FIMI-MEDIA

PREOKRET NA SUĐENJU Sanader traži izuzeće sutkinje: 'Za sve sam saznao iz crkvenih krugova...'

Nastavak suđenja u aferi Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu danas je ponovno odgođen
Zagreb, 150114.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Planinska. Svjedoci na sudjenju dans su bili Vitomir Begovic, Gordana Colnar i Vesna Dejanovic.Na fotografiji: Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Nastavak suđenja u aferi Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu danas je ponovno odgođen jer je prvookrivljeni bivši premijer Ivo Sanader zatražio izuzeće predsjednice sudskog vijeća Ivane Čalić i predsjednika suda Ivana Turudića.

Sanader je ustvrdio da je prošli četvrtak iz crkvenih krugova saznao da je sutkinja Čalić bila angažirala njegovog branitelja Gorana Suića da je zastupa u brakorazvodnom postupku pred crkvenim vlastima.

To mu je sljedećeg dana potvrdio i odvjetnik Suić. Sanader je ustvrdio da je predsjednik suda pozvao sutkinju Čalić na razgovor zbog toga i rekao joj da je to neprimjereno nakon čega je ona otkazala Suiću suradnju.

Međutim, Sanader smatra da su i predsjednik suda i sutkinja trebali poduzeti određene aktivnosti da je se otkloni iz ovog postupka te da su na ovaj način povrijeđena njegova prava.

S obzirom da ovakav zahtjev optuženog Sanadera, suđenje je odgođeno dok Vrhovni sud ne odluči o njegovom zahtjevu za izuzećem.

Na sudu se neformalno moglo čuti kako se radi samo o još jednom pokušaju pritiska na predsjednicu sudskog vijeća u završnoj fazi suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 01:54