BEZ NATJEČAJA I KVALIFIKACIJA

Premijerka Kosor u NO Fine imenovala svoju glasnogovornicu

Vlada je diplomiranu novinarku imenovala na zatvorenoj sjednici prije deset dana, no ta odluka nije objavljena u priopćenju zajedno s drugim odlukama s te sjednice
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor , unatoč svojem neprestanom inzistiranju da u nadzorne odbore državnih poduzeća imenuje ljude na temelju javnih natječaja i njihove stručnosti , u nadzorni odbor Fine imenovala je svoju glasnogovornicu Martinu Banić - piše Novi list.

Imenovanje je objavljeno u najnovijem broju Narodnih novina.

Vlada je diplomiranu novinarku imenovala na zatvorenoj sjednici prije deset dana, no ta odluka nije objavljena u priopćenju zajedno s drugim odlukama s te sjednice.

U nadzornom odboru Fine Banić je zamijenila Davora Štira, a predstojnik Ureda za odnose s javnošću Zlatko Mehun na pitanje kakve su njezine stručne kvalifikacije za nadzor financijske agencije, objašnjava da je Banić imenovana kako bi premijerka u tom tijelu imala nekoga iz svog Ureda, s obzirom da Štir odlazi na novu dužnost.

- Nismo odustali od imenovanja članova nadzornih odbora po stručnim kriterijima, niti od njihovog izbora na javnom natječaju. Ta se ideja razrađuje i priprema, ali budući da je došlo do opoziva Davora Štira imenovan je netko iz Ureda predsjednice Vlade - pojasnio je Mehun.

Banić će, također, imati pravo na mjesečnu naknadu od 2 tisuće kuna s obzirom da nije državna dužnosnica, već službenica.

Uz imenovanje u NO Fine, Banić bi uskoro mogla postati i predsjednica Mladeži HDZ-a.

Na konvenciji koja će se održati idući mjesec u Velikoj Gorici, bit će smijenjen sadašnji predsjednik Mislav Banić, a Martina je najizgledniji kandidat za njegovu poziciju.

Ako postane predsjednica Mladeži, automatski će također ući i u predsjedništvo HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:58