VAŽNI RAZGOVORI

Predstavnici stožera Primorsko-goranske županije na sastanku u Zagrebu, evo koje su bile teme

Razgovaralo se o novoj školskoj godini, domovima umirovljenika za vrijeme pandemije i radu noćnih klubova
 Damjan Tadic/Cropix

Načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i pročelnik regionalnog centra CZ Matko Škalamera sudjelovali su danas u Zagrebu na sastanku nacionalnog Stožera CZ s predstavnicima svih županijskih Stožera.

- Najviše je bilo govora o radu noćnih klubova i sličnih objekata. Nacionalni stožer će razmotriti tu problematiku. Raspravljalo se i o funkcioniranju domova za umirovljenike u uvjetima pandemije. Intencija je da se štićenicima osiguraju što primjereniji uvjeti, vodeći računa o zaštiti zdravlja samih korisnika - izvijestio je Boras Mandić.

Sudionici sastanka informirani su da Hrvatska susjednoj Sloveniji dostavlja epidemiološke podatke po županijama, kako bi se epidemiološki svaka regija zasebno promatrala. Spomenuta je i nova školska godina, a kako javljaju iz Stožera CZ PGŽ, rečeno je da se razmatraju razni modeli, ali da je svakako intencija da djeca na jesen idu u škole.

Na sastanku su sudjelovali članovi Nacionalnog stožera, ministri Božinović i Beroš te Damir Trut, Krešimir Capak i Maja Grba Buljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:19