RASPRAVA O POREZNOJ REFORMI

'Predlagali smo povećanje PDV-a na kruh i mlijeko samo da bi oporba imala o čemu raspravljati, znali smo da stopa ostaje na 5 posto'

Franjo Lucić
 Dragan Matić / CROPIX

'Pa naravno da smo i namjerno određene stvari predložili, sada vam ja to kažem, a istodobno smo znali da nećemo moći provesti određene mjere. Zar je to problem? Zar je problem što smo se zadržali da PDV na kruh i mlijeko bude pet posto? Pa to smo vam dali da imate o čemu raspravljati, da se imate sa čime boriti, a znali smo da ćemo to ostaviti i znali smo da nećemo tražiti povišenje PDV-a na 12 posto', poručio je to u srijedu oporbi u Saboru HDZ-ov Franjo Lucić.

U današnjoj saborskoj raspravi u kojoj su zastupnici iznosili svoje pojedinačne dojmove o učincima porezne reforme HDZ-ovci su iskoristili priliku pohvaliti ministra financija Zdravka Marića.

Od kritika oporbe Marića su branili Dražen Bošnjaković, Željko Reiner, Josip Borić, a najzanimljivije izlaganje imao je upravo Lucić koji je oporbi predbacio da je premlaka i da su "dok su bili na vlasti 44 puta mijenjali zakone koji su unijeli takvu nesigurnost u gospodarstvo da su nam strana ulaganja pala na najnižu razinu, učinili su sve da odbiju potencijalne investitore":

'U vašim razmišljanjima osjeti se da vas je naš ministar financija Marić uvjerio u poreznu reformu. Ali upravo ova vaša mlaka rasprava govori da nemate argument, vaši argumenti govore da je ovo najbolja porezna reforma otkako je nastala Hrvatska', poručio je Lucić oporbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:22