GASIO I KANADER

Požar na Hvaru lokaliziran, izgorjele su masline i borova šuma: Vatrogasci ostaju na terenu

‘Zajedničkom akcijom požar smo uspjeli lokalizirati oko 18 sati, ali smo ipak na terenu ostavili određeni broj vatrogasaca‘

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Kod mjesta Poljica na otoku Hvaru oko 15:30 izbio je požar. Na terenu je bio jedan kanader, a dojava o požaru zaprimljena je u 16:06, javlja Slobodna Dalmacija.

"Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma, a u gašenju požara sudjelovali su DVD Jelsa i DVD Stari Grad te je u postupku angažiranja bio i jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415", obavijestili su još ranije iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Neposredno nakon dojave na mjesto događaje izašle su zemaljske snage otočnih DVD-a s raspoloživom tehnikom, a budući da se vatrena stihija nošena sjeverozapdnim vjetrom nastavila širiti prema Magličini, u pomoć je stigao i jedan kanader.

- Zajedničkom akcijom požar smo uspjeli lokalizirati oko 18 sati, ali smo ipak na terenu ostavili određeni broj vatrogasaca koji će kontrolirati požarište, da se uslijed vjetra ne bi razbuktala vatra i prenijela na okolno područje. Obiteljske kuće i drugi objekti nisu bili ugroženi ni jednog trenutka, a opožareno je oko 2,5 hektara makije i borove šume, ali je izgorjelo i nešto starijih maslina - kazao je Roman Radonić, zapovjednik DVD-a Jelsa.

Događaj je prijavljen i Policijskoj postaji Hvar, čiji djelatnici momentalno rade na utvrđivanju uzroka i načina izbijanja požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:04