POTVRDIO NAM JE

Povratak stranačkog veterana: Mirando Mrsić ponovno u SDP-u

Mrsić je iz SDP-a bio izbačen u ožujku 2018. godine u vrijeme kada je stranku vodio Davor Bernardić

Mirando Mrsić

 Bruno Konjevic/Cropix

Zagrebački SDP vratio je u svoje redove Miranda Mrsića, jednog od stranačkih veterana koji je bio izbačen prije četiri godine kada je SDP vodio Davor Bernardić.

- Jučer je bila sjednica Statutarne komisije i sada sam službeno ponovo član SDP-a - potvrdio je informaciju sam Mrsić, a na pitanje hoće li preuzeti kakve stranačke dužnosti odgovorio je da se treba sastati s predsjednikom zagrebačkog SDP-a Viktorom Gotovcem i vidjeti kako može pomoći u radu stranke.

Mirando Mrsić je liječnik, hematolog i osnivač Zaklade Ana Rukavina koja sustavno radi na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. U dva mandata bio je zastupnik u Skupštini Grada Zagreba, bio je saborski zastupnik, a u mandatu Vlade Zorana Milanovića bio je ministar rada. Na predsjedničkim izborima 2010. godine bio je direktor kampanje Ive Josipovića.

Mrsić je iz SDP-a bio izbačen u ožujku 2018. godine, a formalni razlog je bilo to što je bez odobrenja stranke podnio zakonski prijedlog koji je trebao stimulirati poslodavce da mlade zapošljavaju na neodređeno, umjesto da im nude ugovore na određeno vrijeme. Tadašnje vodstvo stranke je tvrdilo da pripremaju bolji prijedlog zakona od onog koji je Mrsić stavio u saborsku proceduru, a bizarnosti cijelog slučaja pridonjelo je to što su SDP-ovi zastupnici glasali za zakon zbog kojeg je njihov kolega bio izbačen iz stranke.

Nakon toga Mrsić je osnovao svoju stranku Demokrati, no ni na jednim izborima nije uspio polučiti ozbiljnije rezultate, a s prvim danom ove godine dao je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Demokrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:22