TRAŽE SE OČEVICI

POTRESNA PRIČA O KIMIJU 'Taksist ga je udario autom i nije dao da mu pomognemo. Sada od nas traži i odštetu'

ZAGREB - Nemila scena dogodila se prošle srijede u zagrebačkoj Babonićevoj ulici. Teško ozlijeđeni pas ležao je na cesti, djevojka mu nije mogla pomoći, a taksist koji ga je nasmrt ozlijedio nije učinio ništa da mu pomogne. Dapače, tvrdi djevojčina obitelj, spriječio ju je da mu pomogne. Zbog toga pozivaju sve očevice ovog djela da im se jave jer ne namjeravaju pustiti da sve padne u zaborav.

Vlasnica psa još je u šoku i nije u stanju razgovarati jer je dvoipolgodišnji Kimi bio njezin ljubimac. Ona ga je naučila svemu što je trebao znati i bio joj je vrlo odan. Njezin otac Marijan (podaci poznati redakciji) kaže kako je njegovoj obitelji cijela situacija vrlo mučna, ali da žele pravdu.

- Kći je šetala s psom, a on se u jednom trenutku otrgnuo s uzice i potrčao na cestu. Na njega je automobilom naletio taksist Danijel Stanković. On nije za to kriv jer je pas izletio na cestu i vozač nije stigao zakočiti. No, njegovo kasnije ponašanje je neprihvatiljivo: nije htio Kimija odvesti na Veterinarski fakultet jer nije želio da mu životinja krvari u automobilu, mojoj kćeri nije dao da ode po naš automobil da ga ona odveze, a uzeo joj je i mobitel. Mislim da ga je bilo strah posljedica, ali njegov je postupak nehuman - priča Marijan.

Djevojka je u panici gledala svojeg ljubimca kako pati, a taksist joj, tvrdi otac, nije dao ni da se pomakne. Nakon pola sata naišao je susjed, koji je čuo dio razgovora između taksista i djevojke. On se verbalno sukobio s taksistom, koji je tek onda djevojku pustio da ode.

Susjed je nju i psa odveo k veterinaru.

- Za našeg Kimija bilo je prekasno. Uginuo je pola sata nakon dolaska na Veterinarski fakultet. Ne mogu sad nagađati bi li bio spašen da smo ga odmah odveli veterinaru. U svakom slučaju, ovo je kazneno djelo mučenja životinje, jer joj nije bila pružena pomoć. Pozvali smo policiju, no bojim se da ćemo prije mi platiti kaznu jer je pas bio bez uzice, nego onaj koji ga je usmrtio - kaže Marijan.

Ističe i kako smatra da je taksist vozio brže od dozvoljenog. Tijelo psa odbacio je gotovo 40 metara što, smatra, nije mogao da je vozio samo 40 kilometara na sat.

- No, tu nije bio kraj. Šokirali smo se kad nas je taksist nazvao i tražio od nas odštetu. Očito mu je automobil oštećen kad je njime udario našeg psa. Bili smo izvan sebe kad smo čuli što želi od nas. Nakon što je ubio našeg psa i pola sata maltretirao moju kćer, doslovce joj ne dozvoliši da dovede pomoć, on traži odštetu od nas - kaže Marijan u nevjerici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:25